Café Barkeet op de Steenweg geopend

Helmond heeft er weer een attractie bij: Barkeet. Zoals ze zelf in korte zinnen hun zaak beschrijven: ‘Wij zijn Barkeet, een nieuwe bar in Helmond waarbij ontspanning en sensatie centraal staat. Hier verken je spelenderwijs ons uitgebreide drankaanbod óf drinkenderwijs ons gevarieerde spelaanbod.’

Op de Steenweg 18 is sinds kort een wel heel gezellig café gevestigd. Stel, je gaat een avondje stappen en wilt iets bijzonders.: bijvoorbeeld een lekker koud biertje drinken met vrienden of familie en tegelijkertijd een potje schaken, ganzenborden of een ander bordspel spelen. Daar biedt Barkeet de oplossing. Er staat een enorm rek met tientallen bordspellen. Of voor de actievere spellen een potje biljarten, gewoon poolen of op de shuffletafel spelen. Maar je kunt er ook Pacman spelen of flipperen op de luxe flipperkasten. Alles is mogelijk.

En je kunt er ook heel lekker zitten op de luxe banken en helemaal relaxen op de schommeltafel. De zitplaatsen zijn gewone schommels die je in de speeltuinen ziet,  maar let op: ook de tafel kan schommelen! Dus drankjes vasthouden of in de gaten houden. Je kunt er natuurlijk ook terecht voor hapjesplanken of hamburgers. En om het helemaal af te maken is er een heuse Karaoke-privébar waar men zijn of haar beste liedjes kan laten horen.  Toegang in de Barkeet is vanaf 20 jaar.

Deze speelbar wordt gerund door vader en zoon, Bowen(zoon) en Marty Sraatman. Marty is meer te vinden achter de schermen. Hij verzorgt de reparaties en het onderhoud van de speeltafels. Bowen is de gastheer die samen met Medina de gasten bedient. De enorme bar ziet er echt mooi uit. Niet te felle en opvallende reclameborden en gezellig aangekleed. Om deze ruimte zo mooi te krijgen hebben zij dan ook ruim 5 of 6 maanden gewerkt, verbouwd en geschilderd. Aan de buitenkant is het haast niet te zien dat het een café-bar is. Over een tijdje wordt de bar nog officieel geopend maar dat wordt nog bekendgemaakt via de media. Barkeet is wel een zaak waar je met plezier uit kunt gaan en lekker kunt ontspannen onder het genot van een koud drankje.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.