Campagne helpt jongeren bij het vinden van werk

Met de campagne ‘Zoek, Vind, Werk’ wil Helmond jongeren helpen die het lastig vinden om aan een baan te komen. Jongeren krijgen tips om hun sollicitatievaardigheden te verbeteren. De campagne is vandaag gelanceerd op www.zoekvindwerk.nl. De jongeren worden gecoacht door middel van concrete tips, oefeningen en tests.  

De campagne is speciaal gericht op jongeren tussen de 16 en 24 jaar die in Helmond onderwijs volgen aan de praktijkschool of voortgezet speciaal onderwijs. Jongeren die een mbo-opleiding hebben afgerond of die geen diploma hebben behaald.

De gemeente Helmond, UWV, Senzer, ROC Ter Aa, Yuverta, Huijbregts Groep en FNV hebben de handen ineen geslagen om samen jongeren te helpen bij het vinden van een baan. Voor deze campagne heeft de gemeente Helmond middelen beschikbaar gesteld.

Om te achterhalen waar jongeren behoefte aan hebben, heeft jongerencommunicatiebureau Jong & Je Wil Wat een onderzoek gestart. Er is een campagne ontwikkeld die echt inspeelt op de behoeften van de jongeren.

Campagne

De campagne bestaat uit een concreet online stappenplan, bestaande uit drie niveaus: zoek, vind en werk. Jongeren gaan zelf aan de slag door gebruik te maken van tips en oefeningen op de website. Een aantal professionals (loopbaanbegeleider, jongerenwerker en werkgever) geven in drie video’s tips om aan een baan te komen.

Zoveel mogelijk jongeren

Om zoveel mogelijk jongeren te helpen is de campagne zowel offline als online zichtbaar. In Helmond vind je op verschillende plekken posters met tips, die verwijzen naar de website. Daarnaast vind je op social media advertenties met korte video’s en afbeeldingen met de ervaringen en tips van jongeren, om zoveel mogelijk jongeren naar de tips en oefeningen op de website te leiden.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *