Op zondag 22 oktober heeft de uitreiking van de Carat Lucas Gassel prijs plaatsgevonden in de Cacaofabriek. Christa te Dorshorst is verkozen tot winnares, haar werk wist de jury het meest te raken.

Acht kunstenaars maakten kans op de prijs. Naast winnares Christa dongen Nina Maertens, Renée van Oploo, Vince Donders, Layan Cheng, Jeanine Vloemans, Nika Schmitt en Flo van der Waa mee voor de prijs. Alle exposanten zijn afgelopen zomer afgestudeerd aan verschillende kunstacademies. Hun werk was te zien tijdens alweer de vierde editie van Fresh Cacao in de Cacaofabriek.

De jury bestond uit oud-directeur van BKKC Jos Wilbrink, conservator van Museum Helmond Frank Hoenjet en Fabienne Swinkels van stichting Carat. “Het winnende kunstwerk dwong ons, in deze haastige tijden, een pas op de plaats laten maken door een plek van stilte te creëren waarop we de fundamentele condities van ons bestaan op aarde op een subtiele maar intensieve manier opnieuw kunnen beleven” aldus Fabienne Swinkels namens de jury.

De uitreiking gebeurde op initiatief van stichting Carat, een groep ondernemers die cultuurparticipatie en cultuurbeleving van de inwoners én bezoekers van Helmond wil vergroten. Ook het stimuleren van jong talent is hier onderdeel van. Stichting Carat is voornemens de prijs ook de komende twee jaar uit te gaan reiken om zo jong talent uit de omgeving te blijven stimuleren.

carat-logo

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *