De actie die opgezet is door de 8-jarige Carlin uit Helmond heeft zich tot ver buiten Helmond uitgebreid. “Heel veel mensen hebben meegedaan. Er worden nu hele leuke filmpjes en foto’s in de Facebook groep gedeeld van verschillende mensen die mee hebben gedaan om 8 uur”, vertelt de moeder van Carlin. Carlin wilde graag dat zoveel mogelijk mensen gisterenavond om 20.00 uur het nummer Where is the love van de Black Eyed Peas draaide.

Niet alleen in Helmond werd er uitgebreid meegedaan met die actie, maar ook in andere steden door heel Nederland. “Dit was een ervaring om nooit meer te vergeten. Carlin heeft genoten, is apetrots”, zegt zijn moeder Pamela.

Initiatief

Het liedje ‘Where is the love’ van de Black Eyed Peas heeft een boodschap: ‘Ook al verschillen we van mening,  laten we respect en liefde houden voor elkaar’. Dat is volgens Carlin wat mensen moeten doen, en niet gaan rellen.

Carlin wist nog hoe er tijdens de eerste golf van de pandemie buiten geklapt werd voor de zorg. Daar dacht hij aan toen hij bedacht dat zoiets ook zou kunnen met zijn favoriete liedje. Hij kreeg thuis alle hulp en in de Facebook groep ‘Where is the love initiatief’ zijn er veel video’s gedeeld van gisterenavond.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *