Leeuwentemmer Carlo Stevens terug in Helmond

Karel Stevens (1904-1975), was de oudste zoon van een Helmondse slager. Onder de artiestennaam Carlo Stevens verwierf hij faam als internationaal bekende leeuwentemmer, dierentrainer, stuntman én acteur. Hij werkte bij verschillende Europese circussen en speelde mee in de Amerikaanse speelfilm ‘Quo Vadis’. Hij werd wereldberoemd toen zijn leeuwen ontsnapten in de binnenstad van Sittard.

Expositie

Van 19 september tot 1 november 2021 is Karel Stevens met zijn leeuw en entourage te zien in Elzas Passage 4, 5701 RW Helmond.

Boek

Heemkundekring Helmont is in het leven van Karel Stevens gedoken. Dit resulteerde in het boekwerkje ‘Carlo Stevens, avonturier, waaghals en levensgenieter’. Het eerste exemplaar zal tijdens de opening van de expositie op 19 september worden uitgereikt aan de familie Stevens. Daarna is de publicatie verkrijgbaar via boekhandel ‘De Ganzenveer’ te Helmond, tijdens de expositie en via info@ heemkundekringhelmont.nl. De (leeuwen)prijs is 6 euro excl. eventuele verzendkosten.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk. Heel interessant! Ik heb Karel nog gekend en ben hem voor het laatst tegengekomen in 1975.

  2. Ad Koolen Reply

    Beste Henk ik ben samen met Gerard Rijper verschillende keren op bezoek geweest bij Karel in de Molenstraat om de Harley Davidson te bewonderen die stond in de voorkamer en werd dan ook gestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.