Carnavalscertificaat voor anderstalige volwassenen

In de bibliotheek in Helmond ontvingen afgelopen woensdag verschillende anderstalige volwassen een certificaat voor hun deelname aan de cursus Carnaval komt eraan. De cursus werd gegeven door medewerkers van het Taalcafé. Ook ‘Professor Carnaval’ William Feijen was die middag aanwezig in de bieb.

Afgelopen woensdag kreeg het Taalcafé hoog bezoek van niemand minder dan ‘Professor Carnaval’ William Feijen. Hij gaf een presentatie over de geschiedenis van het carnavalsfeest. Na zijn presentatie kregen alle deelnemers aan de cursus Carnaval komt eraan een certificaat als bewijs van hun  deelname. De meeste Taalcafébezoekers gaven aan dat ze wel ooit de optocht hebben gezien of verklede kinderen op school, maar dat ze verder weinig tot niets weten van carnaval. Dit was dus een mooie kennismaking met het feest.

Elke woensdagmiddag is er in de bibliotheek in Helmond een Taalcafé voor anderstalige volwassenen in Helmond, van 14.00 tot 16.00 uur. De anderstalige volwassen kunnen dan in een ongedwongen sfeer de Nederlandse taal oefenen, onder begeleiding van de taalvrijwilligers. De organisatie van het Taalcafé is in handen van het Taalhuis Helmond, wat bestaat uit de bibliotheek Helmond-Peel, de LEVgroep en het ROC Ter AA.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *