De jaarlijkse Carnavalsoptocht in Brouwhuis werd op maandag 24e februari gehouden. De kinderoptocht had gelukkig minder last van het slechte weer, dan de grote optocht van Helmond een dag eerder. Het bleef gelukkig wel droog maar er was toch een venijnig windje. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Om twee uur startte de optocht met voorop de muzikanten van Amicitia/de Durbloazers met daarachter de deelnemers. Het was een gevarieerde tocht met veel kleur en enthousiasme. Kleine groepen en enkele groter groepen, onder andere uit Aarle-Rixtel.

Er was goed nagedacht om de carnavalsoptocht zo origineel mogelijk te maken. Hilarisch was wel de kleine groep van het circus. Een leeuwenkooi, getrokken door een kleine tractor met daar op een groot bord: pas op voor de leeuw. In de kooi zat echter een piepklein hondje die bevend van de kou om zich heen keek. Of hij rilde van de nervositeit van de harde muziek van een praalwagen achter het circus…

En er waren andere leuke thema’s. In ieder geval was het publiek tevreden, vooral de jeugd. Er werd erg veel snoep en andere lekkere dingen naar het publiek gegooid. Sommige slimmeriken hadden zelfs een omgekeerde paraplu boven het hoofd zodat de plu snel voller werd.

Al met al was het een gezellige optocht en dat vond het publiek ook….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *