Cast Bloedwijn en Gele Rozen: dit keer Michiel Hendriks

De opnames voor de Helmondse tv-serie Bloedwijn & Gele Rozen zijn inmiddels afgerond. Scriptschrijfster van de serie is Karin de Laat en de producent/regisseur is Anton van Stekelenborg van de Dutch Show Company. De serie wordt gemaakt voor DitisHelmond-tv en wordt dit jaar op DitisHelmond-tv uitgezonden. De cast wordt alvast voorgesteld.  Deze week: Michiel Hendriks.

“Wat was dit gaaf. Dit is echt het eerste wat ik me bedenk als ik terugdenk aan dit hele proces. Mijn naam is Michiel Hendriks; 42 jaar en woonachtig in Weert. Heb een lieve partner; Ruud; die mij dit allemaal gewoon laat doen. Hij weet dat ik me intens gelukkig voel bij projecten als deze.

Tijdens de opnameweek ben ik vijf nachten van huis geweest. Het waren lange dagen en ook al was de afstand Mierlo – Weert niet zo gek ver, het gaf een bepaalde rust om niet op en neer te reizen; maar ook om de focus helemaal op de serie en de verhaallijn te leggen. Naast dat alles was het gewoon supertof om met Anton (regisseur) Melissa en Pierre (mijn tv-kids) het huisje te delen.Dat was dezelfde locatie als waar de serie werd opgenomen. Naast de gezellige spelletjes ‘s avonds, liedjes zingen en hilarische momenten, hebben we ook veel emotionele verhalen met elkaar gedeeld. Mijns inziens heeft dat niet alleen onze onderlinge band versterkt, maar heeft het ook een positieve uitwerking gehad op ons spel met elkaar.

Niet gemakkelijk

Naast freelancebasisacteur, ben ik werkzaam als leerkracht in het speciaal onderwijs. Ik ben mijn werkgever dankbaar dat ik een week verlof mocht opnemen voor dit grote avontuur. Ik had de eer het hoofdpersonage te mogen vertolken in deze serie. Geen gemakkelijke rol aangezien Gerard – de persoon over wie het gaat – heel veel ‘kanten’ heeft. Zonder al te veel te verklappen kan ik wel alvast vertellen dat het op een gegeven moment er erg psychotisch aan toe gaat.

Dat was wel even zoeken. Ik had nog nooit zo’n rol gespeeld en in alle eerlijkheid: op weg op de dag van de auditie ben ik langs de weg gestopt. Ik dacht en zei tegen mezelf: “Ik kan dit helemaal niet.” Ik wilde serieus omdraaien en terugrijden naar Weert. Toen heb ik een strofe gezongen van een van mijn meest favoriete Nederlandse liedjes: “Heb je t lef, dan is het nooit te laat te beseffen dat het zo niet gaat. Reik niet naar de hemel, maar haal hem naar je toe, (Karin Bloemen)”. Wat ben ik blij dat ik wel ben doorgereden; dat ik een goede auditie heb neergezet. Dat ik de rol goed heb neergezet.

Trots

En dan de opnameweken. Wat een geweldige ervaring. Ik heb echt dingen gedaan, geacteerd, gezegd en gelaten die allemaal niét Michiel zijn. Daar ben ik heel erg trots op.

De hele cast en crew zijn geweldig; dat voelde na een dag al als familie. Lieve, leuke en waardevolle gesprekken. En dan Elly. Boodschappen doen, zorgen dat alles tip-top geregeld was. Een echte ‘mama’ op de set. Een echte schat!

Ik vind het heel erg spannend en ben benieuwd hoe het eindresultaat op tv zal zijn. Maar hoe dan ook: deze ervaring pakt niemand mij meer af!”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.