CDA wil hoorzitting Welstandscommissie

Als het aan de Helmondse afdeling van het CDA ligt, wordt donderdag 9 september een hoorzitting gehouden over het plotsklaps opstappen van de voltallige Welstandscommissie. De partij uitte begin augustus haar onvrede over inhoud en wijze van communiceren van het college in deze kwestie.

Opgestapt

De voltallige Welstandscommissie heeft in juli alle raadsfracties op de hoogte gebracht van haar onmiddellijke vertrek. De Welstandscommissie is van mening dat de door het college benoemde secretaris en supervisor niet over de vereiste kwaliteiten zou beschikken.

 Hoorzitting

Op 3 augustus vroeg het CDA om een nadere toelichting van het college. Het college gaf daarop haar visie in een raadsinformatiebrief van 5 augustus jl. In diezelfde brief zegt het college dat daarmee aan het verzoek om nadere inlichtingen is voldaan. Oppositiepartij CDA ziet dat anders en verzoekt om een hoorzitting komende donderdag 9 september. Dan kan de voltallige Welstandscommissie gehoord worden. Tijdens de commissievergadering van aanstaande dinsdag zal politiek Helmond zich over dit verzoek buigen.

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Henk Klarenbeek - Redactie

Henk Klarenbeek Afd. Redactie Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *