Certificaten EnergieHuis Slim Wonen voor 100 coaches

Het EnergieHuis Slim Wonen verzorgde dit voorjaar voor de tweede keer de opleiding Bespaar- en/of Energiecoach. En weer was de deelname groot vanuit de 8  samenwerkende gemeenten in de regio. 46 Nieuwe Energiecoaches ontvingen 8 juli een certificaat van deelname. Hiermee groeit het aantal vrijwillige Bespaar- en Energiecoaches van het EnergieHuis Slim Wonen tot boven de 100, zodat iedere deelnemende gemeente over voldoende coaches beschikt om de inwoners deskundig te informeren.

Bespaarcoaches helpen huurders en woningeigenaren met eenvoudige maatregelen om energie te besparen wat hard nodig is met de al maar stijgende energieprijzen.
Energiecoaches gaan een stap verder. Zij ondersteunen huiseigenaren met een concreet verbeterplan om door isolatiemaatregelen en zelf opgewekte energie de eigen woning stapsgewijs te verduurzamen.

Vraag naar onafhankelijke voorlichting verdubbeld
Door de hoge energieprijzen is de vraag naar deskundige onafhankelijke voorlichting verdubbeld. Vooral de gratis “Woning QuickScan” met verbeterplan op de website is zeer populair. Ook het aantal persoonlijke afspraken met Energiecoaches is sterk toegenomen en ook de vrije inloopspreekuren worden goed bezocht. Ook waren er meer deelnemers bij de lokale themabijeenkomsten warmtepompen-, zonnepanelen-, slim isoleren en ventileren- en de workshop woning QuickScan met verbeterplan maken.

100 Bespaar- en Energiecoaches in de regio Helmond
In de regio staan 8 teams met deskundige Bespaar- of Energiecoaches klaar om bewoners te helpen met energie besparen en het geven van gratis voorlichting. Huurders en vooral huiseigenaren hebben veel profijt bij de onafhankelijke voorlichting door de coaches van het EnergieHuis Slim Wonen.

Afspraken en inloopspreekuren in de zomermaanden (zie Contact op de website)
O Vrije inloopspreekuur op wo-do-vrij 13-17.00 uur EnergieHuis, Torenstraat 3 Helmond
O Persoonlijke Afspraak met een Energiecoach in EnergieHuis, Torenstraat 3 Helmond

De Stichting EnergieHuis Slim Wonen is een samenwerking van, voor en door bewoners van 8 gemeenten in de regio; Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Geldrop-Mierlo, Helmond, Laarbeek, Nuenen en Someren.  Bekijk alle lokale initiatieven via de website en kies ‘In Jouw gemeente’ of In mijn buurt

Meer weten: info@energiehuisslimwonen.nl of www.EnergieHuisSlimWonen.nl

Foto: Team Bespaar- en Energiecoaches in de gemeente Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.