Marcin Majkowski is begonnen met een clean up challenge. Dít houdt in dat hij twee tot maximaal drie keer per week door Helmond rent. Onderweg stopt en bukt hij iedere keer om afval op te rapen en in vuilnisbakken te gooien. Hij noemt dit een soort van stretchen onder het rennen. Dat is ook goed voor zijn lichaam.

Hij is hiermee begonnen nadat hij, een jaar geleden, langs het kanaal een nest tegenkwam met kuikens van een watervogel. Rond het nest lag het vol met flesjes en bekers. Doordat de flesjes rode dopjes hadden en de kuikens een rood kopje, was er geen verschil te zien tussen kuikens en vuilnis. Dit deed hem besluiten meer te doen dan gewoon te rennen. Maar onderweg afval op te rapen en in vuilnisbakken te gooien.

Tussen het afval bevinden zich ook veel mondkapjes, die dus mogelijk het coronavirus kunnen bevatten. Hij is wel voorzichtig met het oprapen en gebruikt desinfectie, maar zegt ook dat je overal kan worden besmet. Als je naar de winkel gaat kun je ook de besmetting oplopen. Hij vindt dus niet dat hij extra risico loopt en gaat door met de clean up challenge.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Regina Blok

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *