College Helmond: ‘Inspectie schoorstenen tegen laag tarief’

Naar aanleiding van de problemen met de sierschoorstenen, krijgen alle bewoners van Brandevoort Schutsboom de gelegenheid om hun schoorsteen tegen een sterk gereduceerd tarief van 75 euro te laten inspecteren door een gespecialiseerd bedrijf. Op deze manier hoopt de gemeente Helmond de onzekerheid bij bewoners weg te nemen en perspectief te bieden op een oplossing. De fractie Helder Helmond Stelde eind vorig jaar, samen met bewoners, vragen over de in hun ogen gevaarlijke situatie van loszittende sierschoorstenen.

Burgemeester en wethouders: “Sierschoorstenen worden in het hele land regelmatig toegepast op woningen. Het goed en degelijk realiseren van een sierschoorsteen is de verantwoordelijkheid van de aannemer/opdrachtgever. Net zoals dat geldt voor alle andere onderdelen die aan een woning kunnen zitten, bijvoorbeeld een dakkapel of een luifel. Echter, iedere woningeigenaar die een (sier)element, zoals een sierschoorsteen, op de woning heeft staan, zal deze periodiek moeten onderhouden. Maar naar aanleiding van de problemen met de sierschoorstenen in Brandevoort, krijgen alle bewoners van Brandevoort Schutsboom nu de gelegenheid om hun schoorsteen tegen een sterk gereduceerd tarief van 75 euro te laten inspecteren.

Voor de vragen van Helder Helmond en de antwoorden van burgemeester en wethouders: Klik hier voor het volledige document.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Avatar
  Mireille de Weerd Reply

  Vanuit een betrokken bewonersgroep is contact gelegd met Bouwtechnisch Buro Ad Wouters uit Mierlo om een inspectie/onderzoek aan de sierschoorstenen uit te voeren. De offerte wordt in wijk verspreid, deelname is vrijwillig. Het onderzoek gebeurt door een onafhankelijke partij. Het onderzoek dat via de gemeente wordt aangeboden wordt uitgevoerd door een dochteronderneming van Stam & de Koning.

 2. Avatar
  H Reply

  Er is vanuit het bewonerscollectief een second opinion aangevraagd via ADWouters.
  Wij raden inwoners aan om met dit onderzoek deel te nemen.
  Dit is een onafhankelijke partij (geen slager keurt haar eigen vlees) die n a afloop een totaaloverzicht van de hele wijk verschaft. Hiermee kunnen eventuele constructiefouten worden aangetoond.

 3. Avatar
  H Reply

  Er is vanuit het bewonerscollectief een second opinion aangevraagd via ADWouters.
  Wij raden inwoners aan om met dit onderzoek deel te nemen.
  Dit is een onafhankelijke partij (geen slager keurt haar eigen vlees) die na afloop een totaaloverzicht van de hele wijk verschaft. Hiermee kunnen eventuele constructiefouten worden aangetoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *