College ziet niks in een nachtburgemeester voor Helmond

Het College van Burgemeester en Wethouders ziet niks in het idee om in Helmond een nachtburgemeester aan te stellen. Dat is het antwoord op de vragen hierover van Helder Helmond. Volgens het college is er al genoeg communicatie tussen gemeente en horeca in het centrum. 

De benaming nachtburgemeester is bekend als bijnaam voor Jules Deelder, de eerste nachtburgemeester van Rotterdam. Maar een nachtburgemeester is ook de tussenpersoon voor gemeente en het uitgaanspubliek. “In veel andere steden wordt al aangetoond dat een nachtburgemeester een meerwaarde kan hebben voor een gemeente. De functie is niet in beton gegoten, waarmee ik wil zeggen dat die zo ingevuld kan worden dat het past bij de doelstellingen die de gemeente nastreeft”, schreef Martijn Rieter namens de partij.

Genoeg contact

“Er is regelmatig formeel en informeel overleg met de Horecabelangenvereniging Centrum en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Helmond”, legt het College van Burgemeester en Wethouders uit in het antwoord op de vragen. De rol die de nachtburgemeester moet vervullen, wordt al voor het grootste deel vervult door de voorzitter van de horeca-afdeling Helmond. “Om die reden zien wij geen meerwaarde in een nachtburgemeester zoals door de fractie van Helder Helmond is voorgesteld.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *