Column Helder Helmond: Brouwhuis wil (G)een Time-out

Brouwhuis wil (G)een Time-out. Dat wil zeggen, de bewoners van de wijk willen rust. Ze hebben al veel voor de kiezen gehad, en ze hebben al veel dossiers in hun achtertuin. De Gemeenteraad heeft besloten dat er een Time-out voorziening voor verwarde personen komt op de Rochadeweg-Veldbeemd. Aan de overkant komt een arbeidsmigranten-hotel voor 200 personen.

Tegelijk zitten we nog met de stankoverlast van Den Ouden, en ook de N279 heeft impact op onze wijk. Voor Brouwhuis is het genoeg. We hebben de ruimte, dus doe maar in Brouwhuis. Maar we willen ook gewoon rustig, veilig en prettig wonen. Wij van Helder Helmond denken dat dit niet de juiste plek is voor deze voorziening.

Omwonenden, verenigingen en bedrijven en de wijkraad hebben hun zorgen geuit over deze plannen bij de bijeenkomsten en in de raadzaal. Tot nu toe tevergeefs.

Vanaf de eerste bijeenkomst in het Fletcher-hotel werd het de aanwezigen wel duidelijk dat dit een uitgemaakte zaak is. Dit gaat er gewoon komen. Wel inspreken, maar geen inbreng. En geen mogelijkheid om de wethouder en de gemeenteraad op andere gedachten te brengen. Een andere locatie als inbreng en vooral het benoemen van de leefbaarheid en de veiligheid van de direct omwonenden was tegen het dove oor.

Er is nog een bijeenkomst geweest om de randvoorwaarden op het vlak van de veiligheid uit te leggen. Maar voor velen een doekje voor het bloeden en geen zekerheid. Wel een vorm van participatie en betrokken bewoners, maar echt naar de argumenten luisteren blijkt nog erg lastig voor de politiek.

We willen graag laagdrempelig zijn voor onze inwoners en de politiek wil graag dat de inwoners de politiek weten te vinden. Maar dan is het wel belangrijk dat er vertrouwen is in de politiek. We zijn volksvertegenwoordigers van de inwoners van Helmond, maar als bepaalde plannen al in kannen en kruiken zijn, en er geen aanpassingen mogelijk zijn, waar is dan de échte participatie.

Brouwhuis heeft dus behoefte aan duidelijkheid, openheid en transparantie, antwoord op gestelde vragen, er niet omheen draaien. Brouwhuis wil dus (G)een Time-out. Men wil de rust en de ruimte om te wonen. Dat is waarom onze bewoners in Brouwhuis zijn gaan wonen.

Alexandra Koolen
Helder Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *