In tijden van crisis slaan hamsteraars op hol
Met zijn wekelijkse column behandelt Liam verschillende onderwerpen die spelen in Helmond. Van sport tot politiek en van natuur tot geschiedenis.

Column | Op marktplaats wordt toiletpapier aangeboden voor 40 euro de rol, ook sets van meerdere rollen voor 420 euro zijn te zien op deze handelssite. We slaan als echte Hollanders die wij zijn,  massaal aan het hamsteren vanwege het coronavirus. Maar slaan we in tijden van crisis niet op hol als voorraadkopers?

Het bevoorraden van de winkels is onbegonnen werk. Nadat premier Rutte en het RIVM gisteren nieuwe maatregelen aankondigden,  renden we gezamenlijk naar de supermarkten om alle rekken helemaal leeg te trekken en met karren vol wc papier, voedsel in blik, houdbare melk en ga zo nog maar even door, weer naar buiten te lopen. Maar mensen doe alsjeblieft rustig. Alleen als je twee weken in quarantaine moet, heb je een goede voorraad nodig.  De Albert Heijn en Jumbo’s in Helmond worden constant aangevuld, maar het gaat sneller de winkel uit dan dat het de winkel in kan worden gebracht.

Doe boodschappen voor de zwakkere

Als je dan toch veel boodschappen gaat doen, denk dan ook even aan je buurman/vrouw op leeftijd of minder mobiele buren. Voor hen is het minder makkelijk om naar de winkel te gaan, dus dan kunnen we hen best wel een handje helpen. Laten we even niet egoïstisch zijn en weg stappen van de ‘ikke ikke ikke en de rest kan stikken-cultuur’ waar het hele jaar door al genoeg mensen aan deelnemen. Het beste is gewoon om niet door te slaan, er is genoeg eten in Nederland en we mogen blij zijn dat wij in dit land wonen. We hoeven niet bang te zijn voor tekorten aan eten, drinken en toiletpapier.

De experts zitten blijkbaar allemaal op social media

Laten we ook eens kappen met de expert uit te hangen op social media. Ik zie dagelijks honderden berichten voorbij komen van mensen die denken te weten hoe ze moeten handelen. Als we gewoon opvolgen wat de RIVM en het kabinet als richtlijnen aanraden, dan doen we hopelijk het juiste. Laat de mensen die jaren gestudeerd hebben als expert optreden.

Hopelijk gaat deze crisis niet al te lang meer duren en kunnen we binnen nu en een aantal maanden ons leven weer oppakken en gaan genieten van mooie evenementen, sportwedstrijden en voorstellingen binnen ons mooie Helmond.

Liam Toll

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Columnist Liam Toll

Met zijn wekelijkse column behandelt Liam verschillende onderwerpen die spelen in Helmond. Van sport tot politiek en van natuur tot geschiedenis.