Column Klimaatburgemeester: ‘Een stralende zon’

Deze week werd ik overvallen door het bericht dat mijn oud-mentor bij de lerarenopleiding omgangskunde van Fontys was overleden. Zes jaar geleden besloot ik de overstap te maken van een baan als pedagoog in de jeugdzorg naar het onderwijs. Het was in een periode waarin ik niet wist hoe het verder moest. Zonder Eric Verouden had ik de opleiding niet afgemaakt.

Eric, van origine dramadocent wars van conventies, kon goed luisteren en in het moment de juiste vragen stellen. Hij zag de studenten om wie ze waren, maar durfde zichzelf ook kwetsbaar op te stellen. Een intens lieve man, enorm betrokken bij de wereld om hem heen. Hij werd voor mij een inspirator en een voorbeeld van wat een leraar kan betekenen in het leven van jongeren.

Eric zette uitroeptekens, maar die werden altijd voorafgegaan door oprechte vragen. Zo kreeg hij de Fontys Hogeschool zover dat ze vlees van het menu schrapten en liep hij mee, verkleed als stralende zon in de klimaatmars. Positief, oprecht geïnteresseerd en nieuwsgierig. Zijn uitroeptekens kwamen met humor en verbeelding. Hij heeft zaadjes geplant in de hoofden van een nieuwe generatie, daarmee gaat zijn impact verder. Als ik iedereen die zich zorgen maakt om de wereld iets mee zou willen geven dan is het een klein stukje van de creativiteit en levenswijsheid van deze mooie dromenjager.

Brigitte van de Koevering, Klimaatburgemeester Helmond

Foto van De Groote Peel: Peter Hogenstein

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *