Wandel mee voor het klimaat met de klimaatburgemeester

Brigitte van de Koevering is klimaatburgemeester van Helmond, een rol waarvoor iedereen zich aan kan melden. Zij wil zich inzetten voor meer groen in onze stad.

”Natuurlijk zijn er nog andere belangrijke aandachtspunten om duurzaam te leven maar dit thema past me het best. Ik hoop dat meer vrijwilligers zich melden omdat ze affiniteit hebben met voeding, kleding of hoe je je energierekening omlaag krijgt. Want je kunt niet alles in één keer goed doen. Kies iets kleins voor de korte termijn en wat groters voor de lange termijn en zo zorgen we voor inspiratie zonder elkaar de maat te nemen.”

In de week van 31 oktober t/m 6 november start de nationale klimaatweek.

”Als aftrap nodig ik iedereen die interesse heeft uit voor een wandeling op zaterdag 29 oktober van 13.00 uur tot 15.00 naar Pluktuin Mooy. Onderweg wisselen we tips en ideeën uit hoe je verantwoord kunt tuinieren en biodiversiteit kunt stimuleren rondom je eigen huis. Spreekt dit je aan stuur me dan een bericht via LinkedIn. We beginnen in de Van Leeuwenhoeklaan.”

De pluktuin

In pluktuin Mooy zijn de vrijwilligers druk bezig om de tuin voor te bereiden op de winter. De grassen worden gesneden om te gebruiken in droogboeketten. Zo’n boeket met rietpluimen, hortensia’s en verschillende grassen is een duurzaam en goedkoop alternatief voor snijbloemen die in de herfst en wintermaanden geïmporteerd worden uit verre landen. Daar gelden andere richtlijnen ten aanzien van het gebruik van pesticiden. Net zoals het beter is om groenten en fruit te eten van het seizoen die lokaal zijn geteeld is het ook verstandig om bloemen te kopen die passen bij het jaargetijde.

Ben je nieuwsgierig geworden geef je dan op voor de wandeling naar pluktuin Mooy in aanloop naar de Nationale klimaatweek www.NKW2022.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Klimaatburgemeester van Helmond

Klimaatburgemeester van Helmond

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *