Column wethouder Erik de Vries over ontwikkelingen centrum

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft vanaf heden geregeld een column voor DitisHelmond over de ontwikkelingen in het centrum van Helmond.

“Als geboren en getogen Helmonder kom ik al mijn hele leven in het centrum van onze stad. Als klein kind met mijn ouders naar de zaterdagmarkt voordat de zwemles begon. Later met vrienden om te stappen en tegenwoordig pak ik graag een terrasje met vrienden of familie. In de loop van de jaren heb ik het centrum van Helmond zien veranderen. De levendigheid die ik me herinner van vroeger, is minder geworden. Dat gaat mij aan het hart. Toen ik wethouder werd, was één van mijn belangrijkste doelen om de levendigheid in het centrum terug te brengen. Mensen moeten graag in ‘de stad’ komen. Om te winkelen, uit eten te gaan, een bezoekje te brengen aan de bioscoop of het theater, of te gaan stappen.

Trots

Terugkijkend op de afgelopen jaren ben ik vooral trots op de opening van het Burgemeester Geukerspark, vorig jaar juni. Ik ben er nog altijd blij mee dat we die kale grasvlakte omgevormd hebben tot een fantastisch stadspark en het gebied niet volgebouwd hebben met woningen en winkels.

Ook de toekomst zie ik met vertrouwen tegemoet. Het lijkt erop dat we de coronacrisis, die een enorme impact had op het centrum, langzaam achter ons kunnen laten. Horeca en winkels gaan steeds verder open en er mogen – weliswaar onder voorwaarden – vanaf eind juni weer evenementen georganiseerd worden. Verder start op korte termijn een aantal woningbouwprojecten zoals De Weef aan de noordzijde van het Burgemeester Geukerspark, Oranjekade op het voormalige EDAH-terrein en Ons Oostende nabij de Julianabrug. Ook de aanpassing van de verkeersstructuur in het centrum met een nieuwe brug over het kanaal ter hoogte van de Waartstraat en een meer autoluw centrum staan voor de komende jaren op stapel.

Genoeg onderwerpen dus om een maandelijkse column mee te vullen! Ik hou u de komende tijd graag op de hoogte van deze en andere ontwikkelingen in het centrum.”

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.