Componist Daniël de Boer te gast in Leonardusbuurt

In de Artist in Residence (AiR) in Helmond worden nationale en internationale kunstenaars uitgenodigd om een paar weken te komen werken. Zij laten zich tijdens hun verblijf inspireren door de stad, de wijk en de bewoners. De eerste twee weken van december is componist, bassist en zanger Daniël de Boer te gast in het huis in de Leonardusbuurt. 

Hij werkt daar aan nieuwe muziek voor verschillende projecten. Zoals Minstrels, het duo dat hij vormt met artiest Ozan Aydogan. DEen ander project is Digital Nature of Life, wat hij samen doet met de Italiaanse accordeonist en componist Simone Bottasso.

Over Daniël de Boer

Daniël groeide op in een muzikaal gezin en leerde al op jonge leeftijd diverse instrumenten te bespelen. Na het spelen van accordeon, drums en gitaar stapte Daniël over op de contrabas. Hij studeerde klassieke muziek aan het conservatorium en sindsdien speelt en schrijft hij voor uiteenlopende muzikale projecten. In het voorjaar van 2021 brengt hij het eerste album uit met Minstrels. Dat zal een mengelmoes zijn van rap, gesproken woord en melodieën. Tijdens het project Digital Nature of Life gaat De Boer vanaf februari 2021 een samenwerking aan met kalligrafiekunstenaars. Het doel is het ontwikkelen van een audiovisuele voorstelling. In dat project brengen Simone Bottasso en Daniël de Boer hun verschillende culturele en muzikale achtergronden samen. Zo komen ze tot een fraaie combinatie van Italiaanse folk, klassiek en elektronische muziek.

Iedereen is welkom

Op zondag 13 december geeft Daniël een presentatie van zijn werkproces bij AiR in de vorm van een open inloop. Tussen 14.00 en 16.00 kunnen alle geïnteresseerden binnenlopen in de woning op het adres Bij de Populieren 1 in Helmond.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *