Concert Meer Muziek in de Klas door studenten pabo

Burgemeester Elly Blanksma is ambassadrice van Meer Muziek in de Klas Helmond. Ze opent woensdagavond 23 juni om 19.00 uur het concert van vierdejaars studenten van de pabo, die naast hun opleiding tot leerkracht ook de opleiding muziekvakspecialist hebben gevolgd. Helaas vanwege de corona maatregelen is het concert in De Kempel alleen per stream te bekijken. 

Op deze avond tonen de afstudeerders aan dat zij de kartrekkers van de school op het gebied van muziek kunnen worden. De studenten kunnen in de volle breedte muzieklessen verzorgen, zoals weeksluitingen, musicals enzovoorts. Ook kunnen ze hun team mede aansturen om een volledig curriculum aan muzieklessen te ontwikkelen, zij kunnen het muzieknetwerk onderhouden en zo up to date blijven. Naast deze didactische en organisatorische vaardigheden gaan ze zich deze avond op performancevlak presenteren.

Ze hebben met ondersteuning van de tweede en derde jaars vakspecialist muziekstudenten, deze avond zelf geregeld. De studenten hebben met ondersteuning van de muziekdocenten van de pabo zelf de arrangementen gemaakt. Het beloofd een mooie avond te worden.

Dit concert is onderdeel van Meer Muziek in de Klas Helmond. Een project dat de komende jaren in Helmond verder uitgebreid wordt waar alle Helmondse basisscholen aan mee doen. Op 20 nov 2019 is dit project geopend door Koningin Maxima. Meer Muziek in Klas Helmond wordt gecoördineerd door CultuurContact Helmond.

https://meermuziekindeklas-helmond.nl/

https://www.kempel.nl/post-hbo-opleidingen/registeropleiding-vakspecialist-muziek/

De link waarop de livestream te zien is, wordt later bekend gemaakt.

Foto: Op 20 nov 2019 is dit project geopend door Koningin Maxima (Hans Choufoer)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *