In Sporthal ‘t Hout in Mierlo-Hout vond zondag 26 november de jaarlijkse Cool Moves Volleybal dag plaats. Honderden jongens en meisjes waren van de partij op deze dag, georganiseerd door volleybalvereniging Polaris. 

Drukte in de sporthal

Honderden meisjes en jongens van 6 tot 12 jaar deden mee aan deze Cool Moves Volleybal dag, georganiseerd door Polaris. De vereniging zelf deed mee met 11 teams op verschillende niveaus, zo vertelden Ellen van Bree en Conny van der Kant aan Dit is Helmond. Daarnaast waren meer dan 60 teams aanwezig van onder andere DKJO Mierlo, Were Di Gemert, Nuvo Nuenen en clubs uit de regio Eindhoven.

Speels bewegen en leren

Oorspronkelijk noemde men het leren volleyen voor kinderen onder de 12 minivolleybal. De huidige naam is Cool Moves Volleybal, vaak afgekort als CMV. Een aantal onderdelen van het volleybalspel is voor kinderen nog niet zo geschikt. Daarom maakte men voor de jeugd aangepaste regels. Men speelt nu volgens het zogenaamde circulatievolleybal-systeem. Circulatievolleybal is een opleidingssysteem dat bestaat uit zes niveaus. Kinderen van 6 tot 12 jaar leren via deze niveaus stap voor stap en op een speelse manier alle volleybaltechnieken. De allerkleinsten beginnen met het vangen van de bal die over het net wordt gegooid. Hoe hoger het niveau, hoe meer volleybalelementen men toevoegt.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *