Het Koffietafel boek over  historie van ondernemersfamilie Van der Meulen-Ansems is gepresenteerd. Om deze presentatie van het historisch boek enig cachet te geven, was de hele familie uitgenodigd. Wat een mooie reünie had moeten worden, is ook hier door corona onderuit gehaald. Een unieke samenkomst had het moeten worden en nu is er van elke familietak maar een persoon. Die vertegenwoordigd de rest en neemt voor allemaal de bestelde boeken mee.

Bijna 135 jaar ondernemerschap wordt samengebracht in een kloek boek.  Een boek op koffietafel formaat met vierhonderd pagina’s en met anekdotes, talloze originele en unieke foto’s, is het geworden. Een must voor iedereen met interesse in het regionale verleden, de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de automotive in Nederlan. En in het bijzonder de regio Helmond/Eindhoven.

Piet, Lambert en Monique van der Meulen, zijn de afgelopen jaren druk in de weer geweest, om de familie archieven te doorzoeken naar materiaal. Daar wilden ze een mooi boek van samenstellen. Zij hebben Paul Vlemmings bereid gevonden om alles over deze ondernemende familie op te tekenen en samen te stellen.

Presentatie

De presentatie van het boek werd gedaan door Hans Matheeuwsen en het eerste boek werd  door Paul Diederen in ontvangst genomen. De laatste is architect  en afgevaardigde van projectontwikkelaar Being die het VDMA terrein ontwikkelen in Eindhoven.

Vervolgens werd de eer gegund aan de schrijver van het boek, Paul Vlemmings.  Ook hij is enkele jaren bezig geweest om het boek te maken, zoals het nu is gepresenteerd. Uiteindelijk hebben de afgevaardigden van de diverse familietakken hun boeken in ontvangst genomen.

De organisatoren hopen dat  ze misschien volgend jaar, als nog de reünie kunnen laten doorgaan op 4 juni. Dan is mogelijk corona weer een stuk minder geworden.

Het boek “Een familie van ondernemers” – Jos L. van der Meulen-Ansems en volgende generaties, is vanaf vandaag te koop bij boekhandels van Piere in Eindhoven en de Ganzenveer in Helmond voor € 39,95

© Tekst en foto’s: Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk,

    Wederom dank voor deze indrukwekkende fotorapportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *