ROC: Crazy 88 is weer zoals vanouds een volle bak in de kasteeltuin maar met veel plezier.

Donderdag 8 september, werd Helmond weer overspoeld door allerlei kleurige shirtjes. Paars, roze, groen, blauw en oranje. De mensen in het centrum van Helmond wisten niet wat ze zagen.

Het was de jaarlijkse kennismakingsmiddag voor de (nieuwe) leerlingen van het ROC ter AA college. Er liepen ongeveer 1000 leerlingen (volgens de organisatie) door het centrum, de Steenweg, het Havenplein en bij het kanaal allerlei rare fratsen uit te halen.

Het waren echter opdrachten die de leerlingen moesten uitvoeren om zo kennis te maken met elkaar. Handstand, beelden aankleden, ballonnen opblazen, selfies maken en zelfs een opdracht die een leerling deed kleuren van schaamte. Dat was de opdracht: maak een jongen uit de groep op met lippenstift en oogschaduw. Het resultaat was verbluffend. De jonge knaap was er niet zo blij mee, maar het leverde wel punten op die te verdienen waren met de opdrachten. Onderweg kregen de leerlingen een ijsje, dus Rest-O-Ricus had het wel even druk in het centrum. De opdracht waarbij de leerlingen een bekende Helmonder moesten fotograferen leidde tot het feit dat de wijkreporter van DitisHelmond enkele keren de sigaar was omdat hij moest poseren.

Al met al konden de mensen in het centrum er wel mee lachen. Er werd af en toe ook een beetje gemopperd door de oudere mensen die het eigenlijk veel te druk vonden in en rondom de winkels in de Veestraat en de Markt. Maar de pret was er niet minder om. Na de opdrachten uitgevoerd te hebben moesten de leerlingen weer terug naar de Kasteeltuin om hun resultaten in te leveren. Daar zat een 4-koppige jury die het nogal moeilijk had met al die punten te verzamelen. In de kasteeltuin konden de leerlingen wat drinken en een frietje halen. Dus ook hier liep er bij de frietbakker het zweet over het hoofd. Toen werden de resultaten bekendgemaakt en de drie winnende teams waren dolgelukkig. Een van de prijzen was een ticket voor het festival op Berkendonk aanstaande zondag. En als afsluiting konden de leerlingen nog wat met elkaar kletsen en wat drinken, maar omdat het toch wel een intensieve middag was geweest gingen er veel leerlingen naar huis. Het serieuze schooljaar was hiermee begonnen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Paulien Noten.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.