Crowdfunding Helmondse Sven Claasen voor rijbewijs en busje

Sven Claasen uit Helmond wil meer onafhankelijkheid en vrijheid, start hiervoor een crowdfunding en hoopt hiermee 50.000 euro op te halen.

Sven Claassen is 18 jaar en geboren met Osteogenisis Imperfecta. Dat wil zeggen dat hij zijn botten snel breekt en hij vanaf zijn geboorte in een rolstoel zit. Ondanks zijn handicap wil hij zo goed mogelijk een normaal leven leiden. Hij vraagt hiervoor financiële steun via het GoFundMe-platform.

Volgens Sven kunnen een rijbewijs en busje hem helpen om onafhankelijker te worden: “Mijn grootste wens is, dat ik ondanks mijn handicap, toch zo vrij mogelijk kan zijn. Op dit moment kan ik alleen vervoerd worden door mijn vader of door een taxi. Om van deze afhankelijkheid af te komen wil graag mijn rijbewijs gaan halen en een eigen busje aanschaffen, waardoor ik zelfstandig overal heen kan.”

Een speciale rijopleiding is erg duur en kan Sven niet bekostigen uit zijn eigen zak. Ook de omgebouwde bus is kostbaar. Hij hoopt met de inzamelingsactie 50.000 euro op halen en zo een stap dichter bij zijn onafhankelijkheid te komen. “Ik vind het absurd dat een mindervalide zoveel moet betalen om een klein stukje vrijheid en onafhankelijkheid te krijgen. Daarom hoop ik op jullie hulp via deze crowdfunding actie.”

Inmiddels heeft Sven 3500 euro opgehaald. Bekijk hier de campagne: https://gf.me/v/c/gfm/meer-onafhankelijkheid-vrijheid-voor-sven

Sven Claasen zoals hij het in zijn droom voor zich ziet; achter het stuur. (Foto: familie Claasen)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.