Boekhandel De Ganzenveer start crowdfundingactie

Boekhandel de Ganzenveer bestaat al langer dan 16 jaar in Helmond, maar door de coronacrisis is er een zware tijd aangebroken voor de eigenaar Hans van Gennep. Naast de verkoop van boeken, dient de winkel ook als ontmoetingspunt waar iedereen welkom is voor koffie of thee. Door de corona is dit allemaal niet meer mogelijk. Om het voortbestaan van de enige boekhandel in het centrum van Helmond te garanderen vraagt hij de stad om hulp.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de toekomst van de boekhandel, om er zo voor te zorgen dat Helmond ook de komende 16 jaar nog terecht kan bij De Ganzenveer. Maar soms gebeurt er iets wat niemand had voorzien, zoals de coronacrisis. Hans van Gennep: “Het afgelopen jaar hebben wij de crisis zelf gedragen, met steun van de overheid. Helaas zorgt dat ervoor dat we op dit moment niet meer na kunnen denken over de toekomst van de winkel, maar vooral van dag tot dag leven. Hulp vragen zit niet in onze aard, maar na lang nadenken doen we dat toch. Wij geloven namelijk dat Helmond baat heeft bij een boekhandel als De Ganzenveer.”

Boeken bezorgen en crowdfundingactie

Sinds 14 december zijn de deuren van de winkel al gesloten. Door de overheidsmaatregelen mag de winkel niet dienen als een afhaalloket, dus ze verkopen nu hun boeken online. Deze worden dan door winkelpersoneel bezorgd in Helmond en omstreken. Dat blijkt niet genoeg op te leveren en daarom hebben ze nu een crowdfundingactie opgezet.

Jacques Vriens, kinderboekenschrijver en vriend van De Ganzenveer roept Helmond op om hun lokale boekhandel een duwtje in de rug te geven: “Als ik in Helmond ben loop ik graag even bij De Ganzenveer naar binnen. Ze hebben altijd goede tips, veel keus en een grote kinderboekenafdeling. Helmond zonder De Ganzenveer? Ik moet er niet aan denken!”

Ook de Ganzenveer steunen? Dat kan via www.gofundme.com/vrienden-van-de-ganzenveer.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *