D66 houdt bijeenkomst over ‘Helmond groeit’

Helmond groeit! In hoeverre groeit cultuur mee? Die vraag staat centraal op 16 juni als D66 Helmond een ‘Cult-Uur’- bijeenkomst houdt om 20.30 uur. In hoeverre groeit cultuur mee, vraagt D66 zich af. De gemeenteraad, leden van raadscommissies en de Helmondse cultuur worden uitgenodigd. Het ‘Cult-Uur’ wordt live vanuit het Speelhuis gestreamd naar  deelnemers die meepraten in discussiegroepen. 

Onlangs heeft de Helmondse gemeenteraad de plannen goedgekeurd voor Helmond Groeistad 2.0. De bedoeling is dat het centrum van de stad zich ontwikkelt tot een moderne stedelijke omgeving waar veel mensen goed kunnen wonen en werken. In de plannen wordt ruim aandacht besteed aan de groei van het stadscentrum en ook mobiliteit krijgt een nieuwe dimensie.

Voor D66 Helmond is dit de reden om de ‘cultuurbazen’ van de stad uit te nodigen voor een gesprek over de vraag: “Helmond groeit! In hoeverre groeit cultuur mee?”

De directeuren van de bibliotheek, Museum Helmond, Het Speelhuis en Cacaofabriek en van het Kunstkwartier verlenen hun medewerking aan het programma op 16 juni.

Gespreksleider Maarten Saris gaat in gesprek met Robin Verleisdonk, Marianne Splint, Jochem Otten en Theo de Veer over hun ideeën en ambities voor Helmond Groeistad 2.0.  Vanuit de gemeente praat wethouder Antoinette Maas mee. D66 nodigt daarnaast iedereen in de cultuursector, politiek en andere belangstellenden uit om zich te mengen in het debat.

Het ‘Cult-Uur’ is te gast in Het Speelhuis. Binnen de spelregels van corona kunnen 30 gasten live in de theaterzaal aanwezig zijn en actief meedoen aan de discussie. Daarnaast kunnen belangstellenden ook online deelnemen via een teamsverbinding en vragen of opmerkingen inbrengen.

Inschrijven voor Cult-Uur op 16 juni van 20.30 tot 21.30 uur kan via D66 Helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *