D66 Werkgroep Wonen bezoekt Helmond

De landelijke Werkgroep Wonen van D66 bezocht woensdag Helmond om zich op de hoogte te stellen van de nieuwe woningbouwplannen. Wethouder Gaby van den Waardenburg (Stedelijke Ontwikkeling, Wonen en Regionale Samenwerking) gaf als lid van de werkgroep een uitgebreide toelichting op de Helmondse plannen. Van één plan, De Veste, verwacht de wethouder dat het wel eens uitgeroepen zou kunnen worden tot monument. 

De landelijke Werkgroep Wonen bezoekt met enige regelmaat stad en regio op zoek naar voorbeelden op het gebied van woningbouw en mogelijke oplossingen voor het woontekort. Wethouder Van den Waardenburg liet de diverse plannen de revue passeren. Van Brandevoort via de aandachtswijken naar het centrum. Niets bleef onbesproken. Volgens de wethouder zou het haar niet verbazen als over enkele jaren De Veste (Brandevoort) tot monument zou worden uitgeroepen.

Aandachtswijken

Van den Waardenburg legt uit dat Helmond volop investeert in aandachtswijken als Helmond West, Annawijk, Helmond Oost en Binnenstad. Dat gebeurt volgens haar met stenen maar ook in sociaal opzicht. Als voorbeelden van fysieke investeringen haalde ze onder andere wijkgebouwen zoals de Westwijzer en de Fonkel aan. Ook het sociale project ‘Achter de voordeur’ werd door haar geroemd.

Woningbouwversnelling

Helmond zet volop in op woningbouwversnelling getuige de 1,4 miljoen euro aan extra financiële middelen en 8 FTE extra bemensing op het gemeentehuis. Volgens de wethouder moet deze inspanning leiden tot groei voor Helmond van 700 tot 800 woningen per jaar, gedurende de komende jaren.

De plekken waar de komende jaren stevig op zal worden ingezet zijn de slimme wijk Brainport Smart District (Brandevoort) waar uiteindelijk zo’n 2600 woningen moeten verschijnen en het centrum dat een omslag gaat maken van ‘place to buy’ tot ‘place to be’. Daar moet woningbouw nieuwe doelgroepen aantrekken. “Na 5 uur ‘s avonds willen we daar weer reuring zien”, merkt Van den Waardenburg op.

Wijkgebouw de Westwijzer als voorbeeld van een succesvol project in een aandachtswijk (Foto: Henk van Dijk)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Henk Klarenbeek - Redactie

Henk Klarenbeek Afd. Redactie Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *