Daan Schuurmans is Brugklas Voorleeskampioen 2022

Daan Schuurmans van het Carolus Borromeus College in Helmond is zaterdag 4 juni uitgeroepen tot Brugklas Voorleeskampioen van 2022. Hij is de winnaar van de landelijke finale van voorleeswedstrijd Read2Me.

In die finale streden elf provinciewinnaars om de titel. De finale was in Podium Hoge Woerd in De Meern. Daan las voor uit het boek De Tunnel van Anna Woltz. Hij werd door zowel de vakjury als door de publieksjury uitgeroepen tot de winnaar.

Leesambassadeur

De jury noemt Daan een echte leesambassadeur: “Het plezier is duidelijk merkbaar tijdens het voorlezen.” De jury bestond uit auteur Maren Stoffels (bekend van de boeken Escape Room en Fright Night), Ismail Aghzanay (Docent van het jaar 2021) en Jennifer Hofstede (coördinator Leesbevordering- de Schrijverscentrale).

Daan heeft in totaal 1130 brugklassers van verschillende scholen en uit verschillende provincies achter zich gelaten. De afgelopen maanden hebben de brugklassers het tegen elkaar opgenomen tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes.

Read2Me Voorleeswedstrijd

De voorleeswedstrijd Read2Me wordt door Cubiss georganiseerd in opdracht van Stichting Lezen en Schrijven en wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op school (Stichting Lezen/Koninklijke Bibliotheek).

(Foto: via Bibliotheek Helmond-Peel)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.