Dag van de Leraar net even anders op de Kempel

Op Hogeschool de Kempel hadden ze op de Dag van de Leraar graag groots willen uitpakken. Op de parkeerplaats voor de school hadden 100 eerstejaarsstudenten uit volle borst het lied “lang leve de leraar” willen zingen. Maar de nieuwe maatregelen gooide roet in het eten.

In plaats van 100 studenten werd het nu één eerstejaarsklas die alsnog de boodschap over bracht. De Kempel leidt veel nieuwe docenten op en zij vinden het dan ook belangrijk dat de Dag van de Leraar goed gevierd wordt. Ook in het coronajaar trokken er veel aspirant-leraren naar de Kempel via de voltijd- en deeltijdopleiding en het zij-instroomtraject.

Leraren met lef die kinderen willen helpen het beste uit zich zelf te halen en nieuwsgierig zijn naar nieuwe ontwikkelingen die het onderwijs verder helpen. Maar De Kempel viert ook dat ze ieder jaar weer kunnen bouwen op stagementoren op 350 basisscholen in de regio, die de studenten van de Kempel zelf de weg wijzen in de fijne kneepjes van het onderwijsvak.

MuziekopleidersAkkoord 

Hogeschool De Kempel is ook een muziekpabo. Het zingen in de video is dan ook een verwijzing naar 7 oktober a.s. als het landelijke MuziekopleidersAkkoord wordt ondertekend. In dit akkoord gaan pabo’s en conservatoria voor langere tijd een samenwerking aan. Dat is een enorme stap in de richting van muziekonderwijs voor alle kinderen op alle basisscholen in Nederland.

Het lied ‘Lang leve de leraar’ is geschreven door muziekdocent Willem Heldens van Hogeschool de Kempel op muziek van ‘15 Miljoen Mensen’ (Fluitsma en Van Tijn). Het werd gezongen door 27 eerstejaarsstudenten, die een maand muziekonderwijs op De Kempel hebben gehad.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *