Dag van de Mantelzorg

Dit jaar vind in november weer De dag van de Mantelzorg plaats. Op woensdagmiddag 9 november, zet de LEV groep deze mantelzorgers graag in het zonnetje.

Op De dag van de Mantelzorg, worden mantelzorgers door het hele land in het zonnetje gezet. Dit is voor al het, vaak onzichtbare werk, dat zij dagelijks verrichten en als bedankje voor de zorg die zij verlenen.

De LEV groep begroet de mantelzorgers woensdagmiddag graag in de Cacaofabriek. Maria Grijpma, schrijfster van het boek Klein geluk voor de mantelzorger, zal een workshop verzorgen. “Zorg je goed voor jezelf, dan zorg je beter voor een ander”. Het lijkt heel makkelijk, maar toch blijkt dat veel te weinig mensen dit doen, zeker onder de mantelzorgers. Aan de hand van theorie en interactieve oefeningen laat Maria Grijpma zien hoe je dit kan gebruiken in het dagelijks leven. Het is een levendige workshop, waarin punitiviteit voorop staat.

Programma:

13.00-13.45: Inloop/ontvangst met koffie/thee en bonbon Cacaofabriek

13.45-14.00: Opening en welkom

14.00-16.00: Workshop Klein geluk voor de mantelzorger inclusief korte pauze

16.00-17.00: Borrel & hapjes, kleine informatiemarkt en afhalen presentje

Je kunt je opgeven bij de receptie van de LEV groep, Penningstraat 55, hier liggen inschrijfformulieren. Ook kun je een mail versturen naar: mantelzorghelmond@levgroep.nl. Hierbij moet naam, adres, telefoonnummer en of u een introducee meeneemt, vermeld worden. Anders dan andere jaren is de middag dit jaar echt gericht op mantelzorgers. Je mag een introduce meenemen, als deze persoon ook mantelzorger is. Je zal een bevestiging van deelname ontvangen, omdat er een limiet is aan het aantal deelnemers.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Stagiaire Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.