Dag van de mantelzorger: Bas van Poppel over de GoedVoorMekaarBox

Deze week op de dag van de Mantelzorger (10 november), worden mantelzorgers landelijk weer in het zonnetje gezet, zo ook in Helmond.

“Terecht.”, zegt Bas van Poppel (GoedVoormeKaarBox), “Mantelzorgers zijn onmisbaar; als zij er niet zouden zijn ligt het hele land plat. Het is dus superbelangrijk om zuinig te zijn op mantelzorgers ! Waardering is dan mooi en belangrijk, maar tegelijk niet genoeg: mantelzorgers zouden alle steun mogen krijgen om hun belangrijke rol goed in te kunnen (blijven) vullen.”

Bas, jij bent verbonden aan het Helmonds project GoedVoorMekaarBox?

“Ja klopt. GoedVoorMekaarBox is bedoeld om mantelzorgers te helpen juíst overeind te blijven en het “goed voor mekaar” te hebben of houden. Een mantelzorger – dat ben je trouwens wanneer je zorg biedt aan een naaste – zorgt namelijk vaak heel goed voor die ander, maar vergeet zichzelf nog wel eens. Juist daarom willen we mantelzorgers, die dat zelf willen trouwens, een steuntje in de rug bieden.

Is die ondersteuning echt nodig?

“Wij mensen weten vaak wel wat goed is voor ons, wat we zelf slimmer of beter zouden kunnen aanpakken. Maar ons gedrag aanpassen en volhouden en een eerste stap zetten in de juiste richting is precies wat erg lastig is. Dát is waar we bij assisteren. Op basis van respect en vertrouwen en aansluitend bij de wensen van de mantelzorger.”

En hoe werkt dat ook weer?

Als Helmondse mantelzorger kun je een GoedVoorMekaarGesprek aanvragen. Dat is een gratis (!) coachgesprek, thuis of ergens op locatie. Hierin kijk je samen met een mantelzorgcoach naar wat je al hartstikke goed doet en naar wat én hoe je zelf dingen kunt verbeteren. Ook krijg je de GoedVoorMekaarBox, een handig informatiepakket met heel veel informatie waar je als mantelzorger echt iets aan hebt. En er zitten wat cadeautjes in om het extra leuk te maken. We merken dat men dat ook echt waardeert.”

En wat zijn de ervaringen van mantelzorgers tot nu?

“Dat kunnen ze natuurlijk ‘t beste zelf zeggen, maar men is over ‘t algemeen erg positief en tevreden.”

Hoe kan iemand een GoedVoorMekaarGesprek + Box aanvragen ?

“Heel makkelijk via www.goedvoormekaar.org of aanvraag@goedvoormekaar.org of 0492 59 89 89

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *