Dag van de Sportclub trekt veel bekijks

Op de Dag van de Sportclub op 17 september hadden 21 Helmondse verenigingen hun deuren opengezet om de nieuwsgierige jeugd kennis te laten maken met een nieuwe sport. Van voetbal tot twirlen en van honkbal tot handboogschieten. Nieuwsgierige wijkreporter Hans Choufoer maakte een sportief fietsrondje langs enkele verenigingen.

De aftrap

Het was me een fietstochtje wel op de Dag van de Sportclub. Bij v.v. Bruheze werd intussen al fanatiek geoefend toen ik aankwam. Een balletje trappen is en blijft voor veel jongeren toch één van de meest favoriete sporten. Bij het Tienerhuis was het echter wat rustiger. Wegens te natte toestellen kon om veiligheidsredenen helaas niet geskatet worden. En op ongelukken zat men niet te wachten. Wel werd er gestept en gefietst.

Luchtoefeningen

Bij de VEKA sporthal was het ondertussen wel een en al bedrijvigheid. Aan de ene kant van de zaal werd er flink geoefend met de baton. Ik heb het nu over de sport twirlen. Enkele ervaren leden van twirlvereniging Imagination waren aanwezig om de bezoekers te helpen met het leren omgaan met zo’n ‘stok’.

Aan de andere kant van de hal was de Helmondse Badminton Club Phoenix bezig. Ook hier enkele kinderen die wel wilden leren om zo’n shuttle in de lucht te houden. Natuurlijk mocht het gezonde wagentje van Jibb +niet ontbreken. Het stond voor de sporthal, volgeladen met lekker fruit en fruithapjes.

Slag in de rondte

Daarna op weg naar de Rivierensingel. Bij Mulo Honk- en Softbal was er net een wedstrijd van het eerste team begonnen toen ik daar aankwam. De knallen van de slagen klonken luid door de lucht. Iets verderop was het oefencircuit voor de jeugd die meer wilde weten over deze sport. Twee jonge deelnemers oefenden zich een breuk om maar zo hard mogelijk de ballen van het paaltje te slaan. Intussen hielden de begeleiders het nauwlettend in de gaten.

Hou het recht

Enkele meters verderop stond de hal van de Handboogsportvereniging Recht door Zee. Daar was net een wedstrijd afgelopen, dus de jongeren die wilden leren schieten, hadden alle ruimte. Ook hier onder (strenge) begeleiding van leden van de vereniging. Immers, deze sport wordt met wapens beoefend. Hoewel het in het begin de nodige moeite kostte om de boog gespannen te houden en goed te mikken, waren de deelnemers maar wat trots op hun score.

En vooral doorgaan!

Helaas had ik wegens tijdgebrek geen mogelijkheid om meer sporten te bezoeken. Zoals bijvoorbeeld freerunning, handbal, kickboksen, hockey en tennissen. Gelukkig valt alle informatie terug te lezen op de website van organisator Jibb+. Bovendien heb je altijd nog de mogelijkheid om proeflessen/-trainingen te volgen bij een sportvereniging. Want het kan best lastig zijn om na één keer al een keuze te maken! Alle proeflessen/trainingen staan op de website www.sportencultuurhelmond.nl. Kortom, even bellen en je bent van harte welkom!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *