De Helmondse Danique Schepens (29) mogen we met recht een echte powervrouw noemen. Ze is militair en veteraan, maar  richt zich in haar vrije tijd vooral op gewichtheffen.

Het sportavontuur  is  zo’n vier jaar geleden begonnen voor Danique. “Ik was altijd al behoorlijk fit, ook vanwege mijn werk. Toen een collega mij liet kennismaken met crossfit, was ik snel verkocht. Bij die sport gaat het niet om je uiterlijk. Je ziet niemand flexen of selfies maken voor een spiegel in de sportschool. Het normale fitness zie ik altijd als een soort hengstenbal, waar iedereen wil opscheppen. Bij crossfit draait het allemaal om allround, fitheid en jezelf blijven uitdagen. Je wilt steeds weer de beste of de snelste zijn. Hierbij kan ik echt mijn kracht kwijt.”

Nederlands kampioen

Inmiddels is gewichtheffen voor Danique veel meer dan een beetje sporten. Haar eerste wedstrijd, kan ze zich nog goed herinneren. “Dat was in Veldhoven voor de selectie van het NK. Ik dacht bij mij zelf,  ik doe gewoon mee en zie wel hoe ver ik kom. Uiteindelijk, werd ik zelfs Nederlands kampioen, in mijn gewichtsklasse. Heel bizar, dat had ik nooit verwacht. Maar toen werd voor mij wel duidelijk, ik wil nóg beter en sterker worden.”

Geen dikke pizza’s meer

Als Danique niet is uitgezonden, vanwege haar werk als militair, traint ze acht keer per week. “Maar dat is niet het enige, want op de andere dagen, ben ik er ook mee bezig. Dan moet mijn lichaam herstellen en krijg ik bijvoorbeeld massages. Het zwaarste van alles, is misschien nog wel het voedingsschema, dat bestaat uit koolhydraten, vetten, groenten en eiwitten. Soms heb ik ook gewoon zin in een dikke pizza, chocolade of m&m’s. In het begin was dat heel heftig, maar nu ben ik het gewend. Dat soort dingen haal ik gewoon niet in huis.

Olympische Spelen

“Het volgende doel dat Danique wil bereiken is het EK . Maar  mijn ultieme droom blijft, het meedoen aan de Olympische Spelen. Dat is jammer genoeg nog ver weg. Dankzij dat vooruitzicht,  heb ik het ervoor over, dat mijn hele leven in het teken staat van de sport.”

Voor al haar geleverde prestaties op topniveau, is haar de gemeentepenning toegekend. (klik hier voor tv uitzending)

© Tekst en Foto’s Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *