Tijdens deze vakantie is er voor de jeugd in Helmond genoeg te doen. Voor wie niet naar een zwembad of speeltuin gaat, bestaat er ook een mogelijkheid om deze vakantie te gaan sporten met allerlei andere kinderen. Jibb+ staat er om bekend veel, heel veel voor en met de jeugd te doen aan sport. Soms zijn dat voetbalevenementen, honkballen/softballen, skaten en of steppen bij het Tienerhuis. En soms een waterevenement als kano en waterpolo in het kanaal.

En om het niet te ingewikkeld te maken is er een sportevenement bij sportpark Espendonk. Op zo’n dag als deze ben ik eens een kijkje gaan nemen op het sportpark. Zo’n kleine 20 mensen van Jibb+ (inclusief de stagiaires) liepen er rond in het gezelschap van een groepje kinderen. Er werden op alle plekken in de velden spelletjes gespeeld zoals behendigheidspellen met de bal. En als er een groepje even niets te doen had konden zij bij een Jibb+ coach even afkoelen onder een waterdouche. Nou, daar was het met dit weer altijd druk. Op de trap zat een Jibb+ coach te roepen door een microfoon als er gewisseld kon worden of als het pauze was. Er was zelfs een coach van Jibb+ die dan door de microfoon even een rapnummer speelde.

Tijdens de spelen werden de kinderen wel goed in de gaten gehouden door de coaches, die even niets te doen of geen groepje kinderen hadden, zodat er altijd een goede controle was op de veiligheid. In de pauze namen de coaches even rust (wat zij wel verdienden met die enthousiaste kindermeute). En konden de kinderen hun bidon met koud water vullen, want veel drinken is erg belangrijk op een warme dag en zij konden nog wat fruit eten. Maar na ongeveer twintig minuten was het weer sporten geblazen en iedereen zocht zijn plekje op. Zo blijf je wel lekker bezig.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Speciale dank aan het team van Jibb+

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.