Dansers uit Helmond Nederlands kampioen

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen van de enige danssportbond aangesloten bij NOC/NSF in Nederland, de NADB (Nederlandse Algemene Danssport Bond), zijn 4 dansers uit Helmond met hun partners  Nederlands kampioen geworden. Het waren de enige echte officiële Nederlandse kampioenschappen die afgelopen zaterdag en zondag werden gehouden in Dalfsen.

Het gaat om Zende Verberne en Kyra van Horssen (beiden uit Helmond) die Nederlands kampioen werden in het standaard dansen voor YOUTH paren , door alle 5 de dansen te winnen.
Ook Teun Drouen werd met zijn danspartner Nederlands kampioen in zowel het standaard dansen als het Latin dansen en daarmee ook allround kampioen in de Junioren I klasse. 3 Nederlandse titels.
Bovendien werd Jordan Koene eveneens 3voudig Nederlands kampioen in alle 3 de disciplines net als Teun, maar dan voor de Under 21 klasse in zowel Standaard dansen, als Latin dansen en daarmee ook allround kampioen.

In totaal klonk het volkslied 7 maal voor de Helmondse dansers. Jordan Koene deed eveneens mee in de eredivisie van de danssport, de hoofdklasse, tezamen met haar nieuwe Duitse danspartner Alex Richter en behaalde daar zowel in Latin als standaard dansen een finale plaats.
Vorig jaar werd ze nog 6e in de finale, en dit jaar was de 4e plaats zelfs voor de Helmondse. En dat pas na 2 maanden trainen in dit nieuwe partnership.

In de lagere categorieën waren ook vele successen voor andere dansparen van de dansschool uit Helmond Noord.
Meest in het oog springende prestatie daar voor Dansschool Reniers was voor Owen Sanders en Ayisha Hoyer die bondskampioen werden in het Latin dansen in de startklasse.

Alle Helmondse dansers worden getraind door Coach Irene Koene-Reniers van Dansschool Reniers uit Helmond.

(https://nadb.nl/nk-2021/)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Evelyn Reply

    De dansers Mitchell Metz (Helmond) en Simone Leenen (Vlierden), beiden ook dansend bij Dansschool Reniers, werden tijdens hetzelfde NK 4e in de klasse latin Debutanten 3 en promoveerden daarmee naar Debutanten 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *