Dansgroep Hit ‘M High eerste op NK Soneo Dance Challenge

Hiphop Streetdancegroep Hit ‘M High uit Helmond is eerste geworden op het Nederlands Kampioenschap van de Soneo Dance Challenge. In theater De Meenthe in Steenwijk nam de dansgroep het op tegen de negen andere beste dansteams uit heel Nederland. Wat deze overwinning extra bijzonder maakt, is dat dit het eerste seizoen is van dit nieuwe team van dansschool UnityEight. “Het geheime wapen is het talent dat we hebben rondlopen”, zegt dansschooleigenaar Martijn Verschuren.

Dat het zo’n succes zou worden, had Verschuren niet verwacht. En dat heeft niet alleen te maken met het feit dat de groep pas één seizoen samen danst. De groep kwam namelijk ook uit in een hogere leeftijdscategorie. In dansgroep Hit ‘M High dansen kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. “We hebben ze ingeschreven in de categorie tien tot veertien jaar. Dat is een bewuste keuze. Want de groep heeft een mooie balans aan leeftijden.”

Geen zweethandjes
Toch heeft Verschuren tijdens de wedstrijd niet met zweethandjes zitten kijken. “Ik ben trots als de groep haar best heeft gedaan. Dat vind ik belangrijker dan eerste worden. Zolang ze er maar alles uit hebben gehaald. Je moet altijd kijken wat realistisch is voor de groep.”

Ieder jaar zijn er audities voor de dansgroep. “Het geheime wapen is het talent dat we hebben rondlopen. Kinderen zoeken vaak een hobby, daar spelen we graag op in. Elk jaar houden we audities. Daar kijken we wie motivatie heeft om vol voor de wedstrijden te gaan. Voor ons is die motivatie echt het belangrijkste. Ik heb liever iemand met minder talent maar wel de juiste motivatie dan iemand met veel talent en weinig motivatie. Uiteindelijk valt alles op zijn plek en groeit een groep naar elkaar toe.”

Choreografie die past
Bij het maken van een choreografie wordt altijd gekeken wat past bij beginnende dansers. Daarbij wordt een show gemaakt die uitdagend is, maar waarin de dansers ook kunnen groeien. Op dit moment traint Hit ‘M High één keer per week samen. Dat is volgens Verschuren ook voldoende, gezien de leeftijd. Daarnaast volgen de dansers uit de wedstrijdgroep verplicht een dansles. Welke dat is, maakt volgens Verschuren niet veel uit. Tijdens de training van Hit ‘M High wordt alleen gewerkt aan de demo, oftewel de wedstrijddans. Dat is dan voor de reguliere danslessen niet zo van belang, dat is volgens Verschuren gewoon voor het plezier.

Meer winnaars
Verder sleepte UnityEight ook nog drie andere prijzen in de wacht. Zo wist UnitySquat een tweede plek te bemachtigen bij Streetdance Hip Hop in de categorie 12 tot 17 jaar. Daarnaast wist Un8 een eerste plek te behalen bij Streetdance Hip Hop in de categorie 16+. Solid Roots werd zelfs eerste in Hip Hop in de categorie 16+.

[Foto: Dansschool UnityEight Helmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *