De AfBraak

De AfBraak: Verhalen over stadion De Braak

Over twee jaar gaat het Helmond Sport stadion plat. Het grootse podium van Helmond gaat verdwijnen. Dat zal een flinke bult beton worden. Gelukkig verrijst er over twee jaren een stukje verderop een nieuw stadion. Het beton zal afgevoerd worden, ongetwijfeld vermalen worden en hergebruikt worden. Alle sporen van een roemrijk betonverleden zijn dan uitgewist. Maar wat niet uitgewist mag worden zijn de talloze verhalen die er ongetwijfeld moeten zijn. Verhalen zijn geen vermalen beton en moeten gekoesterd worden.

 Schrijver Jan-Willem van den Enden, fotograaf Hans van den Berkmortel, opmaker/designer Harold van der Horst en eindredacteur Maarten Driessen gaan op zoek naar die verhalen en willen ze in eeuwigdurend beton gieten. Een boek, dat elke rechtgeaarde Helmond Sportsupporter in huis wil hebben. Een boek dat bij de opening van nieuwe stadion het oude stadion een verdiend plaatsje moet geven in de Helmondse geschiedenis.

Over welke verhalen zou het moeten gaan? Het kan van alles zijn. Een paar willekeurige voorbeelden:

Bezoekers van het eerste uur – wie zijn er op de middenstip getrouwd?  – wie woonden achter de goal en zaten op hun dak de wedstrijden te bekijken? – wie heeft er meegebouwd aan het stadion? – leuke anekdotes van voorvallen in het stadion – oud spelers met hun ervaringen op de Braak – wat kwam de clubarts allemaal tegen?

En zo kunnen we nog wel een poosje doorgaan. Alles wat met De Braak te maken heeft is interessant en welkom. Het boek moet een bonte verzameling Helmondse en regionale verhalen worden, afgewisseld met sfeervolle foto’s van Hans van de Berkmortel. Trouwe lezers van het programmaboekje Rond de Toss, waaraan schrijver en fotograaf als redacteuren vrijwillig meewerken, weten wat ze kunnen verwachten.

Hebt u een verhaal dat verteld mag worden en niet als afgeserveerd beton naar de stort mag gaan twijfel niet. Alles is welkom. Dit is uw kans. Uw verhaal kan geschiedenis worden! Mail naar janwillemenden@hotmail.com of app of bel 06-43832333.

 

Tekst: Jan-Willem van den Enden

Foto: Hans van den Berkmortel

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *