De Bereboot komt met een buitenlied voor kinderen

Op dinsdag 19 mei is het de dag van de Groene Kinderopvang. Die dag heeft dit jaar als thema: Natuur daar zit muziek in! De organisatie van deze dag is in handen van Stichting Groen Cement en De Bereboot doet er aan mee.

Kinderopvang De Bereboot is binnen Helmond de enige met het keurmerk “Groene Kinderopvang.” Zij gaan dan ook uitgebreid aandacht besteden aan deze dag van de Groene Kinderopvang. Er is namelijk een heus buitenlied voor kinderen gemaakt voor deze internationale dag. Dat lied is al een meerdere talen uitgebracht maar nog niet in het Nederlands, dat gaat De Bereboot nu juist wel doen.

Video lanceren

Op 19 mei zal De Bereboot deze Nederlandse versie van het lied uitbrengen. De video zal te zien zijn op de Facebook en Instagram pagina van de kinderopvang. Ook gaat die dag het eigen YouTube kanaal van De Bereboot de lucht in.

Naast het lied staan er nog andere leuke, groene, creatieve activiteiten op de planning. Zoals bijvoorbeeld een muziekspel in het bos, wolkenyoga met Babbet voor de Pret, of een avontuurlijke boswandeling met onze eigen Linda Vonk. Met de 0-4 jarigen is er een korte muziekoptocht door het bos, met zelfgemaakte instrumenten van natuurlijke materialen.

Natuurbeleving bij De Bereboot

De Bereboot vindt het belangrijk om kinderen de natuur te laten beleven. “Kinderen worden er blijer, creatiever, socialer en fitter van. Een kind, dat plezier beleeft in de natuur is vrij en gelukkig,” laten zij in een persbericht weten. “Wist je dat een kind buiten in de natuur ontspant en tot rust komt? Buiten zijn en buiten spelen is gezond.”

Een groene omgeving stimuleert de sociaal emotionele ontwikkeling. Een kind leert andere na te doen en mee te spelen. Een groene omgeving stimuleert de creativiteit en het denken. Een kind leert ordenen, in oplossingen denken en van een idee een product te maken. Kleine of grote bladeren, een zandkasteel of moddersoep, een bedje voor de poes of een bootje dat blijft drijven.

Niet voor niets is het motto van De Bereboot: Iedere dag een avontuur in de natuur!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *