De bibliotheek blijft open

Vanaf zondag 28 november gelden landelijk nieuwe coronamaatregelen. Bibliotheken zijn aangemerkt als essentiële dienstverlening en kunnen daarom ook na 17:00 uur open blijven, als zij dat noodzakelijk vinden. In Bibliotheek Helmond blijven de openingstijden ongewijzigd, iedereen kan nog steeds op dinsdag- en donderdagavond in de bibliotheek terecht tot 19.00 uur.

De bibliotheek wil daarmee onder andere ruimte bieden aan jongeren en hen de kans geven om te studeren op een veilige en rustige plek. En natuurlijk is iedereen welkom, ook gewoon om boeken te komen uitzoeken.

Voor de overige bibliotheken in Deurne, Astenn, Someren, vervalt de komende weken wel de avondopenstelling. Deze Bibliotheken sluiten om 17.00 uur. De overige openingstijden blijven gelijk.

In alle vestigingen is vanaf 13 jaar een mondkapje en 1,5 meter afstand houden verplicht en bezoekers moeten een winkelmandje gebruiken; zo weten de medewerkers dat er niet teveel bezoekers binnen zijn.

De bibliotheek in Helmond is ook open op zondag van 12.00 tot 16.00 uur en is dus 7 dagen per week geopend is. Ook op zondag is er rust en ruimte om een krant of tijdschrift te komen lezen, de werkplekken te gebruiken of boeken en DVD’s te lenen. Ook VVV Helmond is geopend en elke week zijn er leuke activiteiten in de bieb.

Grote cd-verkoop

Op zondagmiddag 5 december is er een grote verkoop van afgeschreven cd’s. De Bibliotheek Helmond-Peel is gestopt met het uitlenen van cd’s omdat daar bijna geen vraag meer naar was. Maar de muziekliefhebber kan zondag komen struinen tussen 2000 cd’s en wellicht zitten er echte juweeltjes  tussen. Prijs €1,- per stuk.

Andere activiteiten

Alle activiteiten in de bibliotheek hebben een educatief karakter voor diverse doelgroepen. Die activiteiten gaan overdag door, tot uiterlijk 17.00 uur. Daarmee houdt de bieb de lijn aan die er gevolgd wordt in de rest van de maatschappij. Dit betekent dat de cursussen, digiwijzer  spreekuren (voor o.a. hulp bij de corona qr-code), voorlezen, Boekjes&Babbels, TechLab-activiteiten enzovoortsd overdag doorgaan.  Bij activiteiten wordt rekening gehouden met voldoende afstand tussen de bezoekers.

www.bibliotheekhelmondpeel.nl/corona

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *