De Brainport Human Campus ontvangt Gouden Gift ORO

De Brainport Human Campus, onderdeel van de Driessen Groep, heeft onlangs de Gouden Gift van ORO* ontvangen. De Gouden Gift is een blijk van waardering voor personen of organisaties die zich inzetten voor mensen met een beperking zodat zij gewoon mee kunnen doen in de maatschappij.

De Gouden Gift, een kunstwerk gemaakt door de kunstenaars van ArtORO, wordt gewoonlijk overhandigd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van bedrijven die aandelen hebben in ORO, maar die ging dit coronajaar niet door. Daarom werd het kleurige kunstwerk overhandigd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het atrium van Driessen aan de Schootense Dreef in Helmond.

Jan Driessen

De Brainport Human Campus viel in de prijzen vanwege het initiatief Jan&Koek. Dat is de naam van een nieuwe espressobar die binnenkort geopend wordt in het nieuwste gebouw op de campus. “Jan&Koek is zo genoemd vanwege het oorspronkelijke idee van grondlegger Jan Driessen om ooit nog eens een eigen pannenkoekenrestaurant te openen”, vertelt Yvon Leenders die de prijs namens ORO uitreikte aan Peter Smits, de manager van de Brainport Human Campus. Vanaf de start was het de bedoeling dat deze espressobar ook een maatschappelijke rol moest vervullen en daarom werd ook de Driesssen Foundation betrokken bij dit samenwerkingsinitiatief. “Zo werd de link met ORO gelegd”, aldus Leenders.

Foto: Peter Smits (rechts) ontvangt Gouden Gift van Yvon Leenders (links)

Fotograaf: Hein van Bakel

*ORO is een zorgaanbieder, gespecialiseerd in de zorg, ondersteuning en begeleiding van mensen van alle leeftijden met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand. ORO heeft ongeveer tachtig verschillende locaties in de regio Zuidoost-Brabant, waaronder ook in Helmond.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Jurre Sampers

Stagiaire DitisHelmond Mijn grootste droom is schrijver worden. Mijn grootste doel is een boek te kunnen uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *