De Buurtcamping zoekt hulp in Helmond

De Buurtcamping landt komende zomer voor het eerst in Helmond en is op zoek naar gedreven bewoners met een hart voor de buurt. De bedoeling is dat de Buurtcamping op twee locaties in de stad komt. Op de Buurtcamping bouwen bewoners samen de camping op. Ze organiseren activiteiten voor elkaar en leren elkaar tijdens een ontspannen vakantie beter kennen. De organisatie houdt dinsdagavond op 15 februari vanaf 19.00 een online informatiebijeenkomst voor iedereen die nieuwsgierig is en meer wilt weten.

Tijdens De Buurtcamping wordt een park in de buurt drie dagen lang omgetoverd tot gezellige camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op een camping zijn de bezoekers de hele dag buiten en is iedereen gelijk. “Met een pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit. Je groet de buurman en helpt elkaar een handje”, is de ervaring van de organisatie. Sinds 2013 al. Wat blijkt: door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar in eigen stadspark beter kennen.

Op deze manier worden allerlei soorten mensen met elkaar in contact gebracht. En dat is belangrijk voor het leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar ze elkaar om hulp durven vragen. Juist in deze tijd, waarin gemakkelijk langs elkaar heen geleefd wordt. Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zo zorgt de organisatie ervoor dat iedereen kan genieten van een zorgeloze vakantie.

Een Buurtcamping in de buurt? 

Een Buurtcamping wordt dus georganiseerd met een team van buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting De Buurtcamping. De organisatie houdt dinsdagavond op 15 februari vanaf 19.00 een online informatiebijeenkomst. Aanmelden hiervoor kan bij Anke van Hage via: anke@debuurtcamping.nl.

Foto: via De Buurtcamping

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *