De cast van Bloedwijn en Gele Rozen stelt zich voor: dit keer Karin Loch

De opnames voor de Helmondse tv-serie ‘Bloedwijn & Gele Rozen’ zijn inmiddels afgerond. Scriptschrijfster is Karin de Laat en producent/regisseur is Anton van Stekelenborg van de Dutch Show Company. De serie wordt gemaakt voor DitisHelmond-tv. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de serie in het voorjaar van 2022 op DitisHelmond-tv uitgezonden. De komende tijd wordt de cast alvast voorgesteld.  Deze week: Karin Loch.

“Mijn naam is Karin Loch.  Ik ben al bijna 27 jaar gelukkig getrouwd en heb 2 volwassen dochters. Hoewel ik geen geboren Helmondse ben, woon ik hier sinds 1993 met heel veel plezier. Ik vind Helmond een heerlijke stad.

In de serie speel ik de rol van de nieuwsgierige buurvrouw Aagje. Te pas en te onpas duikt zij op, ze bemoeit zich overal mee. En als er dan bij de buren allemaal vreemde dingen gebeuren, is dat een kolfje naar haar hand. Daar moet Aagje meer van weten. Maar, ondanks die nieuwsgierigheid bedoelt ze het helemaal niet verkeerd.  Maar of het allemaal zo verstandig is…?

Ik vond het een heerlijke rol om te mogen spelen. Heerlijk ongegeneerd je overal in mengen. In mijn dagelijkse werk komt ik ook veel in aanraking met mensen en mag ik me ook inleven in hun persoonlijke verhalen. Ik werk namelijk als Woorddienstbegeleider bij uitvaarten. Dat betekent dat ik ingehuurd word door nabestaanden of een uitvaartondernemer, om samen met de familie de afscheidsdienst van een dierbare vorm te geven. Ook ga ik indien gewenst de dienst voor. Ook werk ik huwelijksambtenaar bij de gemeente Helmond. Ik vind het heerlijk om me te verdiepen in levensverhalen.

In mijn vrije tijd zing ik bij Zanggroep Pabo en ben ik vrijwilliger bij ‘DitisHelmond’. Ik ben een van de presentatoren van het radioprogramma Helmond Info, en ik mag er geregeld op uit om voor de tv verslag te doen. Ik heb dus wel ervaring om op een podium te staan, en ben gewend aan camera’s en microfoons.

Ik houd van uitdagingen, en in die zin werd ik op mijn wenken bediend. Want in een serie spelen, dat had ik nog nooit gedaan. Wat vond ik dat spannend! Dit is voor mij een hele nieuwe wereld, wel een hele leuke! Wat je normaal alleen op tv ziet, zag ik nu in het echt. Meerdere camera’s om je heen, een regisseur die je vertelt wat je moet doen (wel een hele aardige, hoor!), een dame met een klapbord die roept welke scene opgenomen wordt en dan: “Stilte op de set”. Ook heb ik geleerd dat filmen veel wachten is. Het voelde als één groot avontuur. Heerlijk om deel uit te mogen maken van een hele fijne groep mensen.

Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat, als dat in het voorjaar van 2022 op tv komt. Daar ga ik samen met alle kijkers van genieten!”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.