Op 18 en 19 juni, De Dag van de Architectuur, is er voor iedereen die geïnteresseerd  is, in architectuur en stedelijke ontwikkeling het nodige te zien.

Sinds dat de Dag van de Architectuur in 1986 ingesteld, is het een landelijk fenomeen geworden en trekt een zeer groot aantal bezoekers. In vele steden in ons land worden bijzondere gebouwen opengesteld. Deze dag laat ook zien, wat er in onze eigen leefomgeving, aan bijzondere gebouwen staan. Ik wil hierbij een impressie laten zien, wat wij in Helmond hebben aan bijzondere architectuur.  Het is door de hele stad verspreid en het is allemaal bedoeld, om te genieten en te leren van gebouwen.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. j.h.w van stiphout Reply

  Hallo Henk,

  Helmondse gebouwen oud en nieuw, mooie plekjes in onze stad

  Henk bedankt voor de foto’s

  tip foto’s van de stadsgalerij Helmond maquettes gemaakt door Gerrit en Nellie van Neerven.
  de laatste was van de h.hartkerk in de veestraat. die was in aanbouw maar i.v.m het overlijden van Gerrit is de bouw gestopt maar dit zou later afgemaakt worden. ?

 2. p. van der Looij Reply

  Goedemorgen Henk , Wederom een mooie reportage over de gebouwen in Helmond. Ik ben geen echte Helmonder maar vind de gebouwen , oud en nieuw , erg interessant en mooi om te zien. Ik wandel veel rond en kom dan altijd wel iets tegen.

  Succes verder en de hartelijke groeten,
  Peter van der Looij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.