De gemeente Helmond is de weg kwijt

De ambtenaren van de gemeente Helmond zijn de weg kwijt. De oorzaak hiervan zit hem in het feit dat er op een kleine vitale oppervlakte van een wegenplan dingen gebeuren die elkaar volkomen tegenwerken. Ieder normaal denkend mens zou ervoor zorgen dat eerst het een klaar is en dan pas aan het ander begint.

Op dit moment kun je niet met de auto van Vitaliek aan de Julianalaan naar Oostende rijden via de Julianabrug. Geen probleem, denk ik dan, ik rij wel langs het kanaal richting Keyserinnedael en ga daar via de Torenstraat naar Oostende, no problem. Helaas, want net bij de afslag naar de Torenstraat, zijn ze bezig met een rioolput aan te leggen.

Oh, dat maakt me niks uit, dacht ik, dan ga ik maar rechts en ga via de Watermolenwal. Weer een illusie minder, als je plots voor een bord moet stoppen bij de Watermolen waar ze de kermis aan het opbouwen zijn.

Nu wordt het wel een stuk moeilijker, want nu moet ik terug gaan naar het brugje bij het Havenplein. Van hieruit moet je dan naar de spoorwegovergang bij de Engelseweg, verder naar de kuil bij het Station en via het Zuidende en Noordende, naar Oostende.

Hoe ‘sarcastisch’ kan het zijn, als je zo je medeburgers van Helmond extra veel kilometers kunt laten rijden. Nu staat er ook een verkeersregelaar bij het tankstation bij AH. Hij stuurt iedereen terug die geen boodschappen gaat doen bij AH. Allemaal boze en klagende weggebruikers, moet deze verkeersregelaar aanhoren. Hopelijk komt er snel een oplossing in deze situatie. Tot slot hebben we het nog niet eens over de diverse hulpdiensten gehad. U bent allemaal gewaarschuwd voor dit grote probleem.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 5 reacties

 1. E .V.Bemmel Reply

  er zijn veel gemeente en mensen de weg kwijt denk maar aan de wappies.
  groetjes Ed

 2. Frans Reply

  Heb er al ervaring mee gehad.
  Hoe krijgen ze het bedacht.

 3. Gert H.M. Bouten Reply

  Er zullen best noodzakelijke werkzaamheden verricht moeten worden, maar om dat op deze wijze te organiseren/uit te voeren, is ronduit schandalig en getuigt van weinig inzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *