De Graafschap pakt overwinning op Helmond Sport

De Graafschap uit Doetinchem versloeg vrijdagavond Helmond Sport met 0-2 op De Braak.

Vroeg in de wedstrijd kwamen de ‘superboeren’ uit de Achterhoek op voorsprong. Een diepe bal van De Graafschap werd door de verdediging en doelman van Helmond Sport verkeerd ingeschat en dat betekende de 0-1. Vijf minuten later stond de 0-2 op het bord. Weer werd er niet alert gereageerd in de verdediging.

Helmond Sport kreeg tussen die twee doelpunten in kleine scoringskansen, maar die miste overtuiging. Het enige vuurwerk kwam van de supporters na 53 minuten. Samen, met een ovationeel applaus, werd een onlangs overleden supporter van Helmond Sport herdacht.

Lorentzen kreeg nog een mogelijkheid, maar doelman Jurjus van De Graafschap hield zijn doel schoon.

De technische staf hoopt dat over enkele weken van Ooijen, Maddy en enkele andere langdurig geblesseerde spelers weer beschikbaar zijn.

Voor Tim Bakens was het zijn laatste wedstrijd als interim-coach. Nu een ‘kleine winterstop’ en dan staat er wellicht een andere naam als trainer voor de groep. Wie is nog niet duidelijk, maar er worden diverse namen gefluisterd. 12 december krijgt de competitie weer een vervolg.