De Helmondse weekmarkt in coronatijd

Door de aangekondigde lockdown gaat de Helmondse weekmarkt in december en januari in afgeslankte vorm door. Op zaterdag 26 december is er geen markt.

Er mogen op de markt alleen kramen staan die levensmiddelen (eten en drinken) verkopen. Dat betekent dat non-foodkramen niet kunnen worden toegelaten op de markt, zolang deze landelijke maatregel van kracht is. Tot en met 19 januari staan er ook géén bloemenkramen op de zaterdagmarkt in het centrum. Ook zij vallen onder de categorie non-food.

Indeling van de markt

De markt is tijdens de lockdown geopend van 8.30 uur tot 15.00 uur. Omdat de levensmiddelenkramen al ‘coronaproof’ staan ingedeeld zijn er geen wijzigingen in de opstelling. De kramen en viswagens staan op zaterdag net als in de afgelopen maanden op De Ameidewal, de Noord-Koninginnewal en op de Watermolenwal. De Markt (het plein zelf) is in de komende weken nagenoeg leeg omdat dat daar normaal gesproken levensmiddelen en bloemen staan.

Ook komen er toiletten. Deze staan voor de deur bij lunchroom Welkom Thuis op de Markt (vooral voor de kooplieden). De gekochte producten mogen niet genuttigd worden op de markt. Deze moeten verpakt verkocht worden.

Alle overige coronaregels blijven van kracht. Denk aan 1,5 meter afstand, zo veel mogelijk afrekenen met betaalpas, voldoende doorstroming.

Lees via deze link meer informatie over coronamaatregelen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *