De Hilt bestaat 50 jaar, speciaal daarvoor vierde de school afgelopen week vier dagen lang het jubileum. De hele week klonk het speciale jubileumlied op de melodie van ‘ik ga zwemmen’ en de week werd afgesloten met de onthulling van een speciaal kunstwerk door burgemeester Elly Blanksma.

‘Henk Heerkens is begonnen met 1 leerling das nie veel.’ Is de eerste regel van het jubileumlied dat de hele week op De Hilt werd gezongen. In de afgelopen vijftig jaar is de school voor speciaal onderwijs uitgegroeid van die ene leerling naar een school met driehonderd leerlingen. Die mijlpalen werden groots gevierd in de jubileumweek van de school. Afgelopen dinsdag begon het allemaal met de grote opening.

Dinsdag
Dus ‘n feestje.

Op veel manieren.
50 jaren.
Dat moet je vieren.
Klein begonnen.
Nu met zijn allen.
Laten we samen dit feestje knallen.

Zo galmde het refrein op de dinsdag over de speelplaats van De Hilt. De week van het vijftig jaar bestaan werd door zingende docenten geopend, daarnaast waren er drie ‘masked singers’ aanwezig. Zoals in het inmiddels beroemde tv-programma. Drie medewerkers hadden zich in een pak gehesen en de leerlingen kregen hints om te raden wie er in de pakken verstopt zaten. Zo was er een Pikachu, een Minion en een papegaai. Op de eerste dag van de feestweek werden er door de school nog gebakjes uitgedeeld aan de bewoners van de buurt om de school heen.

Woensdag en donderdag
De tweede dag stond geheel in het teken van de grote dinershow in het TOV gebouw. De dag begon met het ontkurken van champagneflessen en de catering werd volledig gedaan door leerlingen. Als grote afsluiter van de dinershow met veel lekker eten, werden de ‘masked singers‘ onthuld op het podium. Op de donderdag werden door de hele school workshops gegeven aan de leerlingen. Er was een kickbokstraining, in de gymzaal waren freerunners, op het plein werd graffitiles gegeven en in de lokalen werd gedanst.

Vrijdag
‘Ja we gaan feesten, zeker weten. Om nooit meer te vergeten’, staat geschreven als de eerste regel van het laatste couplet van het jubileumlied. Dat lukte vrijdag zeker, als grote afsluiter van de week. Eerst kregen de leerlingen in het zaaltje van de school een filmpje te zien met de activiteiten van de afgelopen dagen, waarna burgemeester Elly Blanksma langs kwam. De burgemeester kwam niet zomaar langs. Er werd een kunstwerk onthuld voor het 50-jarig jubilieum en Blanksma plaatste de laatste steen van het kunstwerk. Daarvoor kregen alle leerlingen eerst nog een high five van de burgemeester. Nadat de laatste steen was gelegd, werd de week helemaal afgesloten met het lied dat nog een keer klonk en de leerlingen die in een spontane polonaise over het schoolplein heen golfde met de burgemeester er midden in.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dave Kornuijt

Dave Kornuijt redacteur bij DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.