De Houtse Kluppels presenteren: Prins Patrick d’n 1e

Zaterdagvond is in een goedbezochte Hoftempel De Geseldonk de nieuwe Prins bekendgemaakt van CV De Kluppels. Patrick Schifferling is de nieuwe dorstlustige hoogheid en gaat de vereniging voor tijdens carnavalsseizoen 2021-2022. Patrick Schifferling is de 60e Prins van de Houtse Kluppels. Het motto van carnaval 2022 is ’Wai zien ut wel zitte!’, een toepasselijk motto gezien de afgelopen coronaperiode. De Kluppels zijn blij om weer een Prins te kunnen presenteren en hopen op een zorgeloos carnavalsseizoen

De 51-jarige Prins is geboren op 29 juli 1970 en groeide op in een gezin met vader Hans, moeder Ineke en broer Sander. Patrick is in 1993 getrouwd met Corine en samen hebben zij twee volwassen kinderen: Demi (25) en Tim (21). Patrick begon zijn schoolcarrière op ‘t Schrijverke, de oude kleuterschool in Mierlo-Hout. De tweede Kluppeltip op weg naar de bekendmaking van de nieuwe Prins was een zeester, voor intimi van Patrick een bekend symbool. Hij zat zelf op deze basisschool, waar zijn moeder jarenlang als interieurverzorgster heeft gewerkt en zijn vader lange tijd conciërge was.

Tussen 1989 en 2000 was Patrick leider van de verkennersgroep bij Scouting Mierlo-Hout. Patrick heeft van zijn passie zijn werk kunnen maken. De dienstplicht, het ravotten met de verkenners in de buitenlucht en het werk als beroepsmilitair geven duidelijk aan dat Patrick een beroep in de veiligheidssector wel zag zitten. Het is daarom dat Patrick in 1995 de overstap maakte naar de politie, waar hij nu nog steeds werkt. Patrick begon daar als surveillant op het bureau aan de Mierloseweg. In 2007 verruilde Patrick zijn werk in Helmond voor het bureau in Eindhoven, waar Patrick zijn ambities en kwaliteiten verder kon ontwikkelen.

Missies

Het is geen geheim dat de Houtse Kluppels de naam van Patrick Schifferling al langere tijd op de lijst van kandidaat-Prinsen hadden staan. Eerder was dat echter niet mogelijk. In de afgelopen jaren werd Patrick regelmatig voor de Nationale Politie uitgezonden naar Zuid-Soedan, Griekenland en Sint-Maarten, waar hij meewerkte aan diverse missies in het kader van veiligheid en wederopbouw. Omdat Patrick zijn werkzaamheden nu veelal vervult vanuit het Eindhovense, is er ruimte gekomen voor het bekleden van dít hoogwaardigheidsambt.

Bromsnorren

Het politiekorps in Zuidoost-Brabant heeft 55 jaar geleden ook een eigen carnavalsvereniging opgericht: de Bromsnorren. Patrick weet als geen ander hoe het is om voorop te gaan in de polonaise en het feestgedruis aan te moedigen, want in 2001 was hij Prins van deze prachtige vereniging. Sinds 2012 heeft hij het voorzitterschap overgenomen. Ook Corine is geen onbekende van De Kluppels. In 2018 was Corine boerenbruid en stapte zij in het onechte huwelijksbootje met haar boerenbruidegom Dennis Raap. Eerder was Corine al 11 jaar trainster en leidster van de dansmariekes en doet dat sinds een aantal jaren weer.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *