De inschrijving voor de Lavans Halve van Helmond 2023 is geopend

Op zondag 16 april 2023 vindt de derde editie van de Lavans Halve van Helmond plaats. Een jaarlijks terugkerend hardloop- en wandelevenement door Helmond en omgeving, met de halve marathon als centraal onderdeel. Dit jaar wordt het evenement uitgebreid met een kidsfestival en healthy food festival voor het publiek.

Op naar een derde succesvolle editie

Na twee succesvolle jaren is de organisatie volop aan de slag om ook dit jaar weer een mooi sportief evenement neer te zetten. “We hebben dit jaar ook een prachtig event met een kidsfestival en een healthy food festival”, aldus voorzitter Hans Steijaert. “Dit jaar willen we ook voor het publiek een gezellig evenement bieden. En de lopers kunnen na hun loop ook nog genieten van de heerlijke versnaperingen op het food festival bij de Veste in Brandevoort. Voor de kinderen wordt er op het terrein van HAC een spetterend event georganiseerd met springkussens, spelletjes en muziek. Net zoals eerdere edities hopen we op een mooie mix aan deelnemers; jong en oud, beginnend en gevorderd, recreatieve en prestatieve lopers. Van vorige jaren weten we hoe prachtig het is om iedereen samen te zien sporten in een gezellige Helmondse sfeer. Daar willen we dit jaar graag op voortborduren.”

Verschillende onderdelen

Bij de Lavans Halve van Helmond staat de halve marathon centraal. Daarnaast worden er verschillende andere wedstrijden georganiseerd: de 5 km, 10 km, Kidsrun, 5K Challenge voor scholieren, bedrijvenloop en een wandelloop, dus voor ieder wat wils. Per onderdeel zijn er mooie prijzen te winnen voor de snelste lopers. De Kidsrun zal plaatsvinden op het terrein van HAC in Stiphout, waar ook het parcours van de halve marathon zal passeren.

Bedrijvenloop

Doe met jouw team of organisatie mee aan de Bedrijvenloop van de Lavans Halve van Helmond. We nodigen alle bedrijven in Helmond en omstreken uit om deel te nemen. Je kunt als bedrijf één of meerdere teams aanmelden voor de halve marathon en/of de 10 km. Een team bestaat uit 4 deelnemers. Een leuke, sportieve dag voor je team, en je investeert in de vitaliteit van de medewerkers.

Het parcours

De start en finish van het evenement vinden plaats vanuit de Veste in Brandevoort. Het hardloopparcours loopt door Brandevoort en Stiphout en is door de Atletiekunie gecertificeerd als officieel wedstrijdparcours. Voor wandelaars worden verschillende mooie routes uitgezet in de omgeving van Brandevoort.

Healthy food festival en kidsfestival

Op het plein tussen het Brandpunt en de Markthal in Brandevoort de Veste kan het publiek tijdens het hardloopevenement genieten van een heerlijk drankje en hapje van één van de foodtrucks. Ook de lopers zijn voor- of na hun prestatie van harte welkom om de gezellige sfeer te proeven tijdens het festival. Neem plaats op het terras – met livemuziek – na het aanmoedigen of rust lekker uit na het wandel- of hardlooponderdeel!

Het kidsfestival wordt georganiseerd op het terrein van HAC (Stiphout, Helmond) en is bedoeld voor kinderen die zich willen uitleven op één van de springkussens, of willen meedoen met de spellen die worden uitgezet. Uiteraard kun je jezelf ook uitdagen en meedoen met enkele atletiekonderdelen! Dit kan een mooie kennismaking zijn met atletiek. Ook op dit terrein is er muziek aanwezig, dat voor voldoende gezelligheid zorgt gedurende de dag.

De inschrijving is geopend

De inschrijving van alle onderdelen is geopend dus schrijf je snel in samen met je collega, vriend, vriendin, familie of individueel. De organisatie zou het fantastisch vinden om je op zondag 16 april te kunnen begroeten. Wacht niet te lang want de eerste 1.000 inschrijvingen krijgen een gratis Lavans Halve van Helmond hardloop shirt (aangeboden door hoofdsponsor Lavans). Inschrijven kan via www.halvevanhelmond.nl, daar vind je ook alle informatie over het event.

Het evenement, waar Lavans de hoofdsponsor van is, wordt georganiseerd door een samenwerking tussen atletiekclub HAC (Stiphout) en Lopersgroep Brandevoort.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *