De Kempel in beweging samen met Jibb+

In de week van 7 tot en met 11 juni vindt de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd plaats. Ook in JOGG-gemeente Helmond wordt hier aandacht aan besteed. Hogeschool de Kempel en Jibb+ slaan de handen ineen en organiseren in deze week verschillende sport- en spelactiviteiten door heel Helmond.

Naschools sporten

Op tien verschillende locaties in Helmond worden gedurende de week verschillende naschoolse activiteiten georganiseerd. De inschrijving is al gestart en de eerste aanmeldingen zijn ontvangen. De studenten van De Kempel bedenken de buitenactiviteiten, zorgen voor het draaiboek en zijn aanwezig bij de activiteit zelf. Jibb+ begeleidt de studenten in de voorbereiding en tijdens de uitvoering van de sportactiviteit.

Groente- en fruitwandeling van nijntje

Begin 2021 is Jibb+ samen met GGD Zuidoost-Brabant gestart met het project ‘Groente eten met nijntje’. Alle 2-jarigen ontvangen bij bezoek aan het consultatiebureau het kookboek van nijntje. In het verlengde hiervan hebben we samen met nijntje een groente- en fruitwandeling ontwikkeld. Op woensdag 9 juni en zondag 13 juni kunnen gezinnen meedoen met deze speurtocht (na aanmelding via de website van Jibb+).

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jibb+

Jibb+ draagt bij aan een vitaal Helmond door voldoende beweging en gezonde voeding toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor iedereen, waarbij extra aandacht is voor het verkleinen van gezondheidsverschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *